Mesna rolada

MESNA ROLADA
"Zanimiva kombinacija puranjega mesa, rikote, sušenih paradižnikov in rukole"


V soboto dopoldne sva z dragim šla na mariborsko tržnico, kjer za spremembo nisva kupila le piščanca, ampak sva se ustavila tudi pri gospodu, ki prodaja puranje meso. Tako sva kupila nekaj v kosu, malo pa tudi mletega, pa da probamo... 
Mleto puranje meso mi na prvi pogled deluje tako "otroško", saj ima precej sladkast perutninski okus, ki je všeč še največjim zbirnežem. Zato je iz tega mesa fino pripravljati mesne kroglice, čufteke, omake pa tudi kakšne lazanje in podobno. No, sama sem želela probati nekaj novega in ker je bilo mleto meso, ki sem ga kupila tako zelo kompaktno, sva se z dragim opogumila in se spravila delat rolado. Zadeva je dejansko uspela in sploh ni bilo večjih pretresov in tragedij. :D 
Za nadev sem uporabila rikoto, ki jo sicer obužujem, vendar tega ne bom več ponovila, ker se spremeni v nekakšno skuto in jo je za takšne fore pač škoda. Potem je zraven prišlo še malo sušenega paradižnika in grenko-sveže rukole, kar se je izkazalo za zelo dobro kombinacijo. Možnosti nadevov je sicer mnogo, kar pač imte pri roki. :) 
Več o pripravi sledi v nadaljevanju, pa veselo kuhanje in rolanje vam želim! ;)

Zahtevnost: srednja

Čas priprave: dobra ura

Sestavine:
(za 2-3 osebe)

300-400 g mletega purana
pest rukole
nekaj sušenih paradižnikov
200 g rikote ali skute
sol
poper
bazilika 
origano
2 dcl čiste juhe (mesne ali zelenjavne)
olje

Priprava:


1. Meso položite v skledo in ga začinite s soljo, poporom, baziliko in origanom.

2. Na desko položite papir za pečenje in nanj namažite malce olja. Meso z dlanjo razporedite v pravokotnik. 

3. Preko mesa namažite rikoto in vse skupaj posujte s sesekljanimi paradižniki in rukolo.

4. S pomočjo peki papirja začnite "mesni pravokotnik z nadevom" počasi zvijati. Ko ga zvijete ga obdržite v papirju in ga še nekoliko oblikujte. Ko boste odvili papir, bi rolada mogla stati. :)

5. Rolado previdno položite v pekač in dolijte malce juhe, s katero zalivajte po potrebi tudi med pečenjem. Rolado pecite na 180 C prb. 45 minut. 

Iz juhe v pekaču lahko pripravite slastno omako, ki jo prelijete preko rulade in želene priloge. 
Dober tek! :)

 




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso