Lena sladica s pudingom
LENA SLADICA S PUDINGOM
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 20 minut + hlajenje pudinga
Sestavine:
vanilijev puding iz vrečke (za pripravo pudinga potrebujete še mleko in sladkor)
izbrano jagodičevje (lahko sveže ali zamrznjeno)
izbrani oreščki (mandlji, lešniki, indijski oreščki...)
3-4 žlice sladkorja
Priprava:
1. Po navodilih iz vrečke skuhajte puding. Navlažite posodice in ga ohladite.
2. Med tem, ko se puding hladi pripravite sadno omako. Jagodičevje preprosto zmeljite v blenderju in po okusu dodajte še malce sladkorja. Omako segrejte v kozici.
3. V kozici segrejte sladkor (naredite karamelo), ugasnite ogenj in oreščke povaljajte v vroči karameli. Nato jih razprostite po peki papirju in počakajte, da se karamela posuši. Oreščke dajte v blender in jih zmeljite na drobno. Rezultat bodo odlični mleti oreščki z okusom karamele.
Saj veste kako to gre... nedelja je, zunaj po možnosti dežuje, nikomur se nič ne da... pa vseeno se vsem zalušta nekaj sladkega! :)
Tukaj je en preprost recept, ki vas lahko "reši" v takšnih zagatah.
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 20 minut + hlajenje pudinga
Sestavine:
vanilijev puding iz vrečke (za pripravo pudinga potrebujete še mleko in sladkor)
izbrano jagodičevje (lahko sveže ali zamrznjeno)
izbrani oreščki (mandlji, lešniki, indijski oreščki...)
3-4 žlice sladkorja
Priprava:
1. Po navodilih iz vrečke skuhajte puding. Navlažite posodice in ga ohladite.
2. Med tem, ko se puding hladi pripravite sadno omako. Jagodičevje preprosto zmeljite v blenderju in po okusu dodajte še malce sladkorja. Omako segrejte v kozici.
3. V kozici segrejte sladkor (naredite karamelo), ugasnite ogenj in oreščke povaljajte v vroči karameli. Nato jih razprostite po peki papirju in počakajte, da se karamela posuši. Oreščke dajte v blender in jih zmeljite na drobno. Rezultat bodo odlični mleti oreščki z okusom karamele.
Puding prelijte z vročo sadno omako in vse skupaj potresite s karameliziranimi oreščki.
Simpl je tanajtabuljše! :D
Dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment