Dim sum cmoki s piščancem

DIM SUM CMOKI S PIŠČANCEM
"Odlični cmočki, ki jih je vredno posusiti."


Za te odlične cmočke sem se navdušila pri Jamieju, mojem najljubšem in najbolj "packastem" kuharju. :) Tu je nekaj njegovih načinov priprav, jaz pa vam v spodnjem receptu predstavljam svojo različico.

Nekaj dim sum cmočkov g. Oliverja:

  1. http://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/barbecued-chicken-dim-sum/#FCdlms7kzujKSQMS.97
  2. http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/vegan-dim-sum-buns/#wcQzQd1FDAe1A0CV.97
  3. https://www.youtube.com/watch?v=Dr4vxVQ-kNA
  4. https://www.youtube.com/watch?v=3ieLW-GqyF4

Zahtevnost: srednja

Čas priprave: 40 minut

Seatvine:
(za 8 cmočkov)

Testo:
250 g moke
250 kokosovega mleka (lahko poskusite tudi s kravjim, mislim da ne bi smelo biti problema, po možnosti dodajte še malce moke za primerno gostoto testa)
1 žlička pecilnega praška

sol (dajte ščepec več, kot se vam zdi primerno)

Nadev:
Kar se tiče nadeva imate neskončno število možnosti, tule je ena od njih:
1 mala čebula
20 dag piščanca
sušeni paradižniki
sojina omaka
rukola
žlico ali dve kisle smetane
žačimbe (bazilika, origano, rožmarin, čili, sol, poper...)
olivno olje

Priprava:

1. Moko stresite v posodo in ji primešajte sol ter pecilni prašek. v sredino naredite jamico in dolijte mleko ter zamesite čvrsto testo.

2. Piščančji nadev pripravite tako, da na malce olja prepražite drobno sesekljano čebulo, dodajte na zelo majhne koščke narezanega piščanca in sušene paradižnike. Po okusu začinite in dodajte malce smetane. 

3. Testo ne rabi veliko počitka. Razdelite ga na osem delov in te razvaljajte ali pa kar z roko sploščite tako, da boste testo lahko nadevali s piščancem. 

4. Ko je testo nadevano, ga skuhajte na pari: Nad večji lonec z vrelo vodo položite cedilo (to lahko storite tudi v voku), pokrijte in cmočke kuhajte prb. 15 minut. Da se vam cmočki ne bodo sprijeli  jih lahko položite v papirnate modelčke za muffine.


Po želji cmočke prelijte z omako ali ostankom nadeva ter postrezite s solato.

Dober tek! :) 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso