Telečja obara

TELEČJA OBARA S KNEDLI
"Domače družinsko kosilo za hladni dni."

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: Slabi dve uri

Sestavine:
(za 1,5 litra obare)

30 dag teletine
2 čebuli
2 stroka česna
košček kolerabe ali zelene
3 korenčki
2 manjša krompirja
majaron
lovorjev list
sol
poper
olje

Zatep:
1 žlica masla
1 žlica moke
1 žlica kisle smetane

Knedli:
2 jajci
1 dcl kisle smetane
cca 8-9 žlic moke


Priprava:
 
1. Čebulo, kolerabo in česen drobno nasekljajte. Korenček narežite na obročke, krompir pa na majhne kocke. Teletino narežite najprej na tanke trakove, potem pa še na manjše koščke.

2. Na segretem olju popražite čebulo in jo pokuhajte v malce vode. Ko voda povre dodajte še česen in kolerabo, popražite in spet pokuhajte v majhni količini vode. 

3. Ko zelenjava iz vode spet povre, dodajte še malce olja in popečite teletino. Vse skupaj zalijte z vročo vodo, dodajte korenček in krompir ter začimbe. Obaro kuhajte na srednjem ognju, da rahlo vre, na pol jo pokrijte s pokrovko in pustite da se kuha prb. 1 uro.

4. Med tem, ko se kuha obara pripravimo knedle: jajci razžvrkljamo in dodamo kislo smetano. Vse skupaj stepemo, da dobimo enotno zmes. Dodamo moko, da dobimo skoraj čvrsto testo, ki ga bomo lahko lepo oblikovali z žlicami.

5. Ko je obara kuhana, pripravimo zatep. V ponvi segrejte maslo in dodajte moko. Primešajte še kislo smetano in vse skupaj na hitro prepražite. Z zajemalko odvzamite nekaj obare v posodico in zatep dobro vmešajte (da ne ostanejo koški). Potem to zmes primešajte obari in zavrite.

6. Ko je zatep že vmešan, dodajte knedle. Z dvema vročima žlicama jih oblikujte in polagajte v obaro. Ko priplavajo na vrh (dobrih 5 minut), so končani.

                                                                     Dober tek! :)


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso