Slano pecivo

SLANO PECIVO
"Odlično pecivo za zabave"
Tole pecivo sem zasledila mimogrede in ga po spominu sprobala. Ko se zadeve lotevaš na tak način, ponavadi sproti ugotavljaš kaj bi lahko spremenil. ;) 

Tale različica je zelo "jajčna", zato je tudi manj kompaktna, čeprav to ne pomeni, da se ne da jesti in da razpada, ampak je prav super. 
V tem kontekstu razmišljam, da bi naslednjič dodala polnovrednejšo moko in običajno olje zamenjala za kakšno bolj zdravo maščobo in tako bi tole pecivo lahko bilo zelo zdravo, uravnoteženo, privoščili pa bi si ga lahko brez slabe vesti tudi po kakšnem treningu. 
Po drugi strani sem razmišljala, da bi dodala več moke, da bi pecivo tako bilo bolj "kruhovo" in s tem tudi bolj hrustljavo.
 Še tretja misel me je prešinila, to je sladka različica te jedi. 
Seveda pa lahko pecivo prilagajamo v neskončnih verzijah glede na to, kateri nadev mu dodamo. 

No najprej poskusite tale recept, sproti pa vas bom obveščala kako sem pecivo nadgradila. Pa veselo pečenje vam želim! :)

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: slaba ura (priprava ne traja dolgo časa, venda pecivo peče prb. 40 minut)

Sestavine:

3 jajca
100 g moke
100 ml mleka
100 ml olja
0,5 čž pecinega praška
sol
poper
koper
čili
kurkuma
100 g sira (gauda, edamec...)
motovilec ali rukola

Priprava:

1. V posodi razžvrkljajte jajca, dodajte še mleko in okolje. 

2. Mokremu delu dodajte moko, pecilni prašek in začimbe ter premešajte.

3. Na koncu dodajte še želen nadev (npr. sir in motovilec). V primeru, da bo to solata, jo narežite na manjše koščke.

4. Maso vlijte v namaščen/obložen pekač (pazite, da ne bo prevelik). Pecite na 185 C, približno 40 minut.

Dober tek! :)





Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso