Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

četrtek, 29. januar 2015

Riba&špinača in jajčka malo drugače

RIBA&ŠPINAČA IN JAJČKA malo drugače 
"Znane sestavine v novi preobleki."

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 30 minut

Sestavine:
(za 2 osebi)

2-3 fileta poljubne ribe (lahko uporabite tudi zamrznjeno pango, aljaškega polaka ali kaj podobnega)
listi špinače (lahko kupite svežo, dobi pa se tudi zamrznjena, ki je prav tako odlična)
2 jajci
lonček skute
2 sušena paradižnika (po želji) 
listi lazanje (po želji)
olivno olje
sol
poper
koper
muškatni orešček
ingver (v prahu)

Priprava:

1. Ribo očistite in filetirajte, če pa kupite zamrznjeno jo preprosto odtalite. Špinačo skuhajte in odcedite. 
2. Razžvrkljajte dve jajci, dodajte sol in poper ter druge začimbe, ki jih obožujete. Kuhano špinačo zmešajte s skuto, dodajte sol poper, muškatni orešček, koper ter ingver v prahu.


3. Na dnu pekača po želji položite liste lazanje, vendar bo tudi brez tega super uspelo.  Potem nadevajte zmes špinače in skute, nanjo položite dve ribi, solite in poprajte ter zalijte  z razžvrkljanim jajcem. Po vrhu dodajte še sušen paradižnik, če ga imate pri roki, odlično pa bo uspel tudi feta sir, mocarela ali preprosti edamec.


4. Vse skupaj dajte v pečico na 200C, da se jajce in riba zapečeta.


Dober tek! :)



1 komentar:

Komentar/Comment