Ingver - najboljša lekarna


Ingver - najboljša lekarna

Sama sem v preteklosti imela kar velike težave z zdravjem. Sicer nič resnega, ampak v posteljo me je položila vsaka zima, pa po vsej verjetnosti tudi jesen in pomlad. Tu so bili močni prehladi, hudi kašlji, gnojne angine celo bakterijska pljučnica. 
Zadnji dve leti -trkam! :)- je stanje veliko veliko boljše. Poleg tega, da sem se začelo bolj odgovorno oblačiti glede na zunanje temperature, sem naredila še eno spremembo - začela sem konzumirati ingver!



In sicer v dveh oblikah:

1. INGVERJEV ČAJ

Razmerje: Za palec velik kos ingverja zadostuje za liter čaja
Ingver olupite (ni potrebno preveč komplicirati). Narežite ga na manjše koščke in dolijte vrelo vodo. Lonec pristavite na štedilnik in pustite da vre prb. 10 minut. Tadam! Ingverjev čaj je pripravljen. Ko se nekoliko ohladi dodajte še malo medu in limone pa boste videli kaj je to zdravje. ;) Ko ga spijete in si zaželite še, prekuhanega ingverja ne zavržite, ampak dodajte nakaj svežega ter skuhajte še naslednji liter čaja. Brez veze, da bi vstran metali. :)
Zadeve je seveda treba spiti zadostno količino. Če začutite, da se vas loteva prehlad spijte najmanj pol litra ingverjevega čaja nekaj dni zapored. Kar se mene tiče - recept deluje. :)



 

 2. INGVERJEV MED

Razmerje: Za palec velik kos ingverja zadostuje za 200 g medu.
Ingver olupite in ga naribajte. Vmešajte ga v med in to je to. :) Pojejte vsak dan žličko pripravka in bodite zdravi. ;)




Ingver lahko uporabljate tudi pri vsakodnevni kuhi, saj ima odličen sveže-pikanten okus. Zgornji pripravki imajo nekoliko specifičen in močan okus, čaj tudi malce peče po grlu ampak za zdravje se splača malce potrpeti, poleg tega se okusa zelo hitro navadiš. 
...pa zdravo zimo vam želim! :)

Komentarji

  1. Ingver in med, pa še malo limoninega soka dodam in vsak dan žličko ali dve. Super! Pa tudi k jedem ga dodajam.

    OdgovoriIzbriši
  2. Super! :) Vidim, da ga mnogi pridno uporabljamo. Da nam le dobro služi! ;)

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Komentar/Comment

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso