Zajtrk: Omleta z lisičkami in popečeni kruhki
ZAJTRK: OMLETA Z LISIČKAMI&POPEČENI KRUHKI
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 20 min
Sestavine:
(za 2 osebi)
4 jajca (če se le da, uporabljajte tiste iz proste reje)
0,5 dcl mleka
100-200 g lisičk
1 žlica kisle smetane
kisle/vložene kumarice (količino dodajte po okusu)
1 strok česna (uporabila sem česen v prahu)
peteršilj (ali katero drugo sveže zelišče)
timijan
koper
sol
poper
maslo
Priprava:
"Odlična ideja za nedeljski zajtrk!"
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 20 min
Sestavine:
(za 2 osebi)
4 jajca (če se le da, uporabljajte tiste iz proste reje)
0,5 dcl mleka
100-200 g lisičk
1 žlica kisle smetane
kisle/vložene kumarice (količino dodajte po okusu)
1 strok česna (uporabila sem česen v prahu)
peteršilj (ali katero drugo sveže zelišče)
timijan
koper
sol
poper
maslo
Priprava:
1. Lisičke očistite s čopičem. Nikar jih ne umivajte, ker se napijejo vode in so bistveno slabšega okusa.
2. V posodi zmešajte jajca, smetano, mleko, narezane kumarice in začimbe.
3. V ponvi segrejte žlico masla in ko se maslo segreje, prilijte zmes za omleto.
4. Ponev pokrijte z alu folijo in jo pečite na srednje močnem ognju. Omleta bo spodaj hrustaljava, zgoraj pa mehko kuhana.
Postreže lahko s popečenimi kruhki:
Na vsak kruhek položite rezino sira in jih pokapajte z olivnim oljem. Dajte jih v pečico na infra za par minutk, da se sir stopi. To je tudi odlična ideja, kako porabiti star kruh.
Dober tek! :)
Več slik pride kmalu...
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment