Zajtrk: Omleta z lisičkami in popečeni kruhki

ZAJTRK: OMLETA Z LISIČKAMI&POPEČENI KRUHKI

"Odlična ideja za nedeljski zajtrk!"

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 20 min

Sestavine:
(za 2 osebi)

4 jajca (če se le da, uporabljajte tiste iz proste reje)
0,5 dcl mleka
100-200 g lisičk
1 žlica kisle smetane
kisle/vložene kumarice (količino dodajte po okusu)
1 strok česna (uporabila sem česen v prahu)

peteršilj (ali katero drugo sveže zelišče)
timijan
koper
sol
poper
maslo

Priprava:


1. Lisičke očistite s čopičem. Nikar jih ne umivajte, ker se napijejo vode in so bistveno slabšega okusa.

2. V posodi zmešajte jajca, smetano, mleko, narezane kumarice in začimbe.

3. V ponvi segrejte žlico masla in ko se maslo segreje, prilijte zmes za omleto.

4. Ponev pokrijte z alu folijo in jo pečite na srednje močnem ognju. Omleta bo spodaj hrustaljava, zgoraj pa mehko kuhana.

Postreže lahko s popečenimi kruhki:

Na vsak kruhek položite rezino sira in jih pokapajte z olivnim oljem. Dajte jih v pečico na infra za par minutk, da se sir stopi. To je tudi odlična ideja, kako porabiti star kruh.


Dober tek! :)

Več slik pride kmalu...


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso