Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

ponedeljek, 03. november 2014

Piščančja zloženka s paradižnikom

PIŠČANČJA ZLOŽENKA S PARADIŽNIKOM
"Tale preprosta zloženka vas bo presenetila z neverjetno polnim okusom."

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 35 minut

Sestavine:
(za 2 osebi)

40 dag piščančjih prsi (uporabila sem že pečenega piščanca od nedeljskega kosila, čeprav bo odlično tudi s svežim) 
2 dcl paradižnikove mezge
1 paradižnik
1 večja čebula
3 stroki česna
4 jajca
5 oliv
3 vložene kumarice
200 g mozzarele
bazilika, rožmarin, čili, poper, sol
olivno olje

Priprava:

1. V vreli vodi trdo skuhajta jajca (prb. 10 minut).

2. Na segretem olju prepražite čebulo in in jo malce posolite, da upade. Piščanca začinite s soljo, poprom in rožmarinom ter ga skupaj s česnom dodajte čebuli. Vse skupaj dobro prepražite in dodajte nasekljan paradižnik.



3. Piščancu prilijte pradižnikovo mezgo in začinite s poprom, čilijem, baziliko in rožmarinom. Pokuhajte za nekaj minut in dodajte nasekljane olive in vložene kumarice.

4. Jajca dajte pod hladno vodo in jih olupite. Narežite jih na tanke rezine. Mozzareli odlijte vodo in jo prav tako narežite na rezine, ali jo natrgajte s prsti.

5. Čas je za zlaganje! Na dno pekača dajte polovico piščanca v omaki. Nanjo položite razine jajc in prelijte z drugo polovico omake.  Vse skupaj prekrijte z mozzarelo in jo potresite z malce bazilike. Dajte v pečico na "infra" (segreva se samo gornji del pečice na najvišji teperaturi) in pečite le toliko, da se sir malce stopi.

Dober tek! :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment