Filane paprike z gobami v paradižikovi omaki

FILANE PAPRIKE Z GOBAMI V PARADIŽNIKOVI OMAK
"Odlično vegi kosilo."

To kosilo lahko pripravite v večih različicah. Govorim seveda o nadevu:

1. Ta recept je veganski. Da bo jed bolj sitostna, lahko nadevu dodate riž, kuskus ali kašo.
2. Če želite vegetarijanski recept, se bo v nadev odlično podal sir, jajce in kisla smetana. Nadevu lahko dodate tudi riž, kuskus ali kašo.
3. Če želite mesno kosilo, z gobami popražite še na koščke narezano slanino. Nekaj slanine lahko dodate tudi omaki. Nadevu lahko dodate tudi riž, kuskus ali kašo.

Zahtevnost: srednja

Čas priprave: 1 - 2 uri

Sestavine:
(za 2 osebi)

4-5 paprik
400 g gob
200 g paradižnika iz pelatov (brez paradižnikovega soka)
1 velika čebula
2 žlici sojine omake
500 ml paradižnikove mezge
pest oliv
timijan
majaron
bazilika
čili
česen
sol
poper

Priprava:


1. Popražite nasekljano čebulo in gobice. Začinite s sojino omako, timijanom, majaronom, soljo in poprom. Dodajte koščke paradižnika (lahko iz pločevinke pelatov). Ko je nadev kuhan, primešajte še nasekljan peteršilj.




2. Paprike umijte in jim odrežite zgornji del, kjer je pecelj. Ostanek pelatov in paradižnikovo mezgo zmešajte z baziliko, česnom, porom in čilijem.



3. Paprike nadevajte s pripravljeno zmesjo in jih dajte v lonec tako, da bodo med kuhanjem ostale stabilne. Prilijte paradižnikovo omako v katero po okusu dodajte nekaj oliv.



4. Lonec pokrijte in kuhajte na zmernem ognju, dokler se paprike ne zmehčajo. Jaz sem jih kuhala v ekonom loncu, zato so bile kuhane v slabe pol ure. V navadnem loncu, bo potrebno kuhati dobro uro.




Jed ponudite s kruhom, pire krompirjem ali ostankom nadeva.



Dober tek! :)

Prikazan je element Fotor1108153327.jpg

Slika v vrstici 1


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso