Stročji fižol iz pečice

STROČJI FIŽOL IZ PEČICE
"Pestra jed iz preprostih sestavin."

Čas priprave:
45 minut


Zahtevnost: nizka

Sestavine:
(za 2 osebi)

0,5 kg stročjega fižola 
2 čebuli
250 g gob (jaz sem uporabila šampinjone)
pol para klobase (po želji, jed je odlična tudi brez mesa)
1 dcl smetane za kuhanje
košček masla
timijan
rožmarin
2 žlici sojini omake
sol
poper


Priprava:

1. Skuhajte stročji fižol. Gobe očistite in jih narežite na manjše koščke. (Gob nikoli ne umivamo, ampak jih očistimo samo s čopičem.) Čebulo narežite na kolobarčke.
2. V ponvi močno segrejte malce masla in popražite gobe. Po želji dodajte še na koščke narezano klobaso. Začinite s soljo, poprom, sojino omako, timijanom in rožmarinom. Primešajte še smetano.
3. V ognjevarno posodo dajte stročji fižol in ga zalijte gobovo omako. Na vrh potresite čebulo in pecite v pečici na najvišji temperaturi, da se čebulo hrustljavo zapeče. 


Postrezite kot prilogo ali glavno jed. V vsakem primeru boste navdušeni!

Dober tek! :)



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso