Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

ponedeljek, 13. oktober 2014

Bučna lazanja

BUČNA LAZANJA
"Jesen je tu, nore ideje za kosilo pa prav tako!"

Čas priprave: 40 minut

Sestavine:
(za dve osebi)

6 listov za lazanjo
dobre pol kile rumene buče
1 čebula
15 dag šunke/kuhanega pršuta
 (tudi vegetarijanska različica brez mesa je odlična)
1,5 dcl mleka
1 dcl smetane
košček sira (v tem primeru je uporabljen brie)
2 stroka česna
muškatni orešček
majaron
sol
poper
olje

Priprava:


1. Bučo olupite in narežite na manjše koščke. Čebulo in česen drobno nasekljajte. Šunko narežite na manjše koščke.

2. Zavrite osoljeno vodo in bučo pokuhajte aldente /"na zob"/na 3/4. 

3. Med tem v ponvi segrejte olje in prepražite čebulo. Dodajte še česen in šunko in prepražite. Na koncu dodajte še polovico kuhane bučo in začinite s soljo, poprom, majaronom in muškatnim oreščkom.  V pol decilitra mleka zmešajte dve veliki žlici smetane in primešajte nadevu.

4. Drugo polovico kuhane buče zmešajte z 1 decilitrom toplega mleka, soljo, poprom in muškatnim oreškom. Vse skupaj pretlačite v bučni pire.

5. Sestavite lazanjo: najprej list lazanje, potem bučni nadev, preko polijte bučni pire, ki je zamenjava za bešamel. Nadaljujte in zaključite z bučnim pirejem in koščki sira.

6. Lazanjo dajte v pečico na 190 C, za 10-15 minut.


Ponudite s svežo solato in kozarcem mošta!



Dober tek! :)


1 komentar:

  1. Tale lazanja izgleda super! Kaj vse lahko naredimo iz bučk, kajne? Tudi nam bi prav prišla kakšna bučna lazanja na ta lep jesenski dan.

    OdgovoriIzbriši

Komentar/Comment