Svinjski file na rukoli

SVINJSKI FILE NA RUKOLI
"Manj je več!"

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 20 minut

Sestavine:
(za 2 osebi)

4 tanjši svinjski fileji
1 žlička paradižnikovega koncentrata
rukola
4 rezine sira (gauda, livada, ementaler, mozzarela....)
rožmarin
timijan
čili
sol 
poper
olivno olje

Priprava:

1. V posodici zmešajte nekaj žlic olivnega olja, paradižnikov koncentrat, čili in poljubne začimbe. S soljo ne pretiravajte, saj bomo jed solili na koncu.

2. Meso dobro premažite s pripravljeno mešanico in ga popecite v ponvi na malce olje, na srednji temperaturi. Minuto ali dve pred koncem, na fileje položite rezino ali dve sira in ponev pokrijte. 

3. Na krožnik/desko razporedite rukolo in nanjo nadevajte pečeno meso. Vse skupaj prelijte z olivnim oljem in posolite.


 In taaadaaam - to je to! :)


Če ste zelo lačni, zraven pripravite še kakšno prilogo, npr. pečen krompir ali polento na žaru - recepte za prilogo lahko najdete na dnu recepta.


Dober tek!


Recept za pečen krompir: 
1. http://mojakuharija.blogspot.com/2013/02/pomfri-iz-pecice.html
2. http://mojakuharija.blogspot.com/2013/04/mediteranski-krompir.html
3. http://mojakuharija.blogspot.com/2013/03/pecen-krompir-iz-ponve.html
Recept za polento na žaru: 
http://mojakuharija.blogspot.com/2013/02/popecena-polenta-s-susenimi-paradizniki.html

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso