Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

sreda, 06. avgust 2014

PURAN, KROMPIR IN BLITVA z začimbami

PURAN, KROMPIR IN BLITVA z začimbami
"Malce začimb lahko preprosto kosilo spremeni v nekaj novega in zanimivega."

Zajtevnost: nizka

Čas priprave: pol ure

Sestavine:
(za 2 osebi)
2 puranja zerezka
2 krompirja
blitva
čebula
česen

začimbe:
curry v prahu
curry pasta (optimalno)
pol žličke paradižnikovega koncentrata
sol
čili
sojina omaka
poper
olje

1. Krompir narežite na koščke in ga skuhajte v osoljeni vodi. Ko je krompir skoraj kuhan, v slani vreli vodi skuhajte še blitvo (nekaj minut).

2. V skodelici zmešajte malce olja, curry v prahu in pasto, paradižnikov koncentrat, sol in čili. Z mešanico dobro premažite zrezka in ju popečite v ponvi na malce olja.

3. Medtem ko se pečejo zrezki, v drugi ponvi prepražite sesekljano čebulo in česen. Dodajte krompir in ga grobo pretlačite. Prepražite minuto ali dve in dodajte še blitvo. Zelenjavo začinite s sojino omako in čilijem.

Dober tek! :)



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment