Rostbif/Roast beef

ROSTBIF/ROAST BEEF na rukoli z balzamiko
"Za taprave ljubitelje mesa."
Ta različica recepta je sestavljena iz zelo nevpadnjivih okusov, saj sem želela ohraniti pristen okus mesa. Če želite, mu lahko dodate tudi intenzivnejše začimbe, ali ga pred tem položite v marinado.

Zahtevnost: srednja (Potek priprave sicer ni kompliciran, vendar je svojevrsten izziv, da je meso primerno pečeno.)

Čas priprave: 10 minut

Sestavine:
(za 2 osebi)

30-40 dag dobro odležanega govejega hrbta v kosu
rukola
sol
poper
olivno olje
balzamika

Priprava:

1. Žar ponev močno segrejte, dodajte malo olja in odprite okna. :) 

2. Meso popečite iz obeh strani 3 minute. Ko meso obrnete, ga solite in poprajte najprej na eni, potem še na drugi strani. Zavite ga v folijo in ga pustite počivati približno 10 minut.

3. Na krožnik  razporedite rukolo, jo solite ter pokapajte z dobrim olivnim oljem in balzamiko.  S prelivom nikar ne varčujte. :)

4. Ko je meso odležalo, ga narežite na tanjše rezine in razporedite po rukoli. Jed še malce posolite in pokapajte z olivnim oljem ter ponudite.

Zdraven si privoščite kozarec dobreg vina. Priporočam vam, da izberete močno vino, kot je npr. teran, cabarnet sauvignon ali modra frankinja.

Dober tek! :) 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso