Rostbif/Roast beef
ROSTBIF/ROAST BEEF na rukoli z balzamiko
Zahtevnost: srednja (Potek priprave sicer ni kompliciran, vendar je svojevrsten izziv, da je meso primerno pečeno.)
Čas priprave: 10 minut
Sestavine:
(za 2 osebi)
30-40 dag dobro odležanega govejega hrbta v kosu
rukola
sol
poper
olivno olje
balzamika
Priprava:
1. Žar ponev močno segrejte, dodajte malo olja in odprite okna. :)
2. Meso popečite iz obeh strani 3 minute. Ko meso obrnete, ga solite in poprajte najprej na eni, potem še na drugi strani. Zavite ga v folijo in ga pustite počivati približno 10 minut.
3. Na krožnik razporedite rukolo, jo solite ter pokapajte z dobrim olivnim oljem in balzamiko. S prelivom nikar ne varčujte. :)
4. Ko je meso odležalo, ga narežite na tanjše rezine in razporedite po rukoli. Jed še malce posolite in pokapajte z olivnim oljem ter ponudite.
"Za taprave ljubitelje mesa."
Ta različica recepta je sestavljena iz zelo nevpadnjivih okusov, saj sem želela ohraniti pristen okus mesa. Če želite, mu lahko dodate tudi intenzivnejše začimbe, ali ga pred tem položite v marinado.
Zahtevnost: srednja (Potek priprave sicer ni kompliciran, vendar je svojevrsten izziv, da je meso primerno pečeno.)
Čas priprave: 10 minut
Sestavine:
(za 2 osebi)
30-40 dag dobro odležanega govejega hrbta v kosu
rukola
sol
poper
olivno olje
balzamika
Priprava:
1. Žar ponev močno segrejte, dodajte malo olja in odprite okna. :)
2. Meso popečite iz obeh strani 3 minute. Ko meso obrnete, ga solite in poprajte najprej na eni, potem še na drugi strani. Zavite ga v folijo in ga pustite počivati približno 10 minut.
3. Na krožnik razporedite rukolo, jo solite ter pokapajte z dobrim olivnim oljem in balzamiko. S prelivom nikar ne varčujte. :)
4. Ko je meso odležalo, ga narežite na tanjše rezine in razporedite po rukoli. Jed še malce posolite in pokapajte z olivnim oljem ter ponudite.
Zdraven si privoščite kozarec dobreg vina. Priporočam vam, da izberete močno vino, kot je npr. teran, cabarnet sauvignon ali modra frankinja.
Dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment