Domača majoneza
DOMAČA MAJONEZA
Zahtevnost: srednja
Čas priprave: 10 minut
Sestavine:
2 rumenjaka
2,5 dcl olja (Če ne želite posebnega okusa dodajte nevtralno olje, za spremembo lahko poskusite tudi z olivnim.)
1 zvrhana žlička gorčice
2 žlici limoninega soka
ščepec soli
ščepec popra
Priprava:
1. Ločite rumenjake in beljake. Beljakov ne potrebujete, vendar jih nikar ne zavrzite. Iz njih lahko pripravite mnogo dobrih jedi, veliko izbiro imate predvsem pri sladicah. Rumenjake stepite z gorčico, soljo in poprom.
2. Med stepanjem začnite zelo počasi dodajati olje. V tankem curku ga dodajajte, dokler ne dobite primerne gostote.
"Če grešite, grešite dobro!"
Zahtevnost: srednja
Čas priprave: 10 minut
Sestavine:
2 rumenjaka
2,5 dcl olja (Če ne želite posebnega okusa dodajte nevtralno olje, za spremembo lahko poskusite tudi z olivnim.)
1 zvrhana žlička gorčice
2 žlici limoninega soka
ščepec soli
ščepec popra
Priprava:
1. Ločite rumenjake in beljake. Beljakov ne potrebujete, vendar jih nikar ne zavrzite. Iz njih lahko pripravite mnogo dobrih jedi, veliko izbiro imate predvsem pri sladicah. Rumenjake stepite z gorčico, soljo in poprom.
2. Med stepanjem začnite zelo počasi dodajati olje. V tankem curku ga dodajajte, dokler ne dobite primerne gostote.
Majonezi lahko dodate tudi druge okuse, npr. hren, česen ali izbrana zelišča. Priporočam vam tudi odlično kombinacijo domače majoneze s koruzo.
Dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment