Domača majoneza

DOMAČA MAJONEZA
"Če grešite, grešite dobro!"

Zahtevnost: srednja

Čas priprave: 10 minut

Sestavine:

2 rumenjaka
2,5 dcl olja (Če ne želite posebnega okusa dodajte nevtralno olje, za spremembo lahko poskusite tudi z olivnim.)
1 zvrhana žlička gorčice
2 žlici limoninega soka
ščepec soli
ščepec popra

Priprava:

1. Ločite rumenjake in beljake. Beljakov ne potrebujete, vendar jih nikar ne zavrzite. Iz njih lahko pripravite mnogo dobrih jedi, veliko izbiro imate predvsem pri sladicah. Rumenjake stepite z gorčico, soljo in poprom.

2. Med stepanjem začnite zelo počasi dodajati olje. V tankem curku ga dodajajte, dokler ne dobite primerne gostote.



Majonezi lahko dodate tudi druge okuse, npr. hren, česen ali izbrana zelišča. Priporočam vam tudi odlično kombinacijo domače majoneze s koruzo.


 Dober tek! :)

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso