Morski pes v mediteranski omaki

MORSKI PES V MEDITERANSKI OMAKI
"Gurmazem! :)"
Morski pes je nekoliko pozabljena hrana v naših krajih. Je zelo blagega okusa, zato bo okusem ne le odraslim, oboževali ga bodo tudi otroci. V naših ribarnicah ga boste večinoma dobili zamrznjenega, ampak nič zato! Zamrnjene ribe (kot tudi ostala nepredelana živila) so večinoma veliko bolj sveža, saj jih zamrznejo takoj po ulovu/pobiranju, za razliko od "sveže hrane", kjer lahko pot do hladilnika traja tudi po več dni. Pa tudi cena ni sporna - za kilogram zamrznjenega morskega psa, boste odšteli dobrih pet evrov, s čimer boste brez problema nahranili štiri lačne ljudi. Torej - lotimo se morskega psa.

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 25 minut

Sestavine:
(za dve osebi)

2 kosa morskega psa
sol
poper
rožmarin 
bazilika olivno olje

Omaka:
1 pelati (paradižnik naj bo v koščkih, ali pa ga nekoliko pretlačite)
1 čebula2 stroka česna
pol bučke
pest oliv
rožmarin 
bazilika
sol
poper
ćili



Priprava:


1. Morskega psa odtalite in osušite s papirnato brisačo. Na malce olivnega olja ga popečite iz obeh strani in ga začinite šele med pečenjem. Če želite, ga lahko tudi marinirate. Ribe so pravzaprav tako okusne, da posebne začimbe sploh niso potrebne. Sicer lahko poskusite z malce soli in popra ter svežim rožmarinom.

2. Po nekaj minutah pečenja morskega psa postavite na toplo. Pripravite omako: prepražite čebulo in česen, dodajte še bučke in olive. Ko je zelenjava na hitro prepražena dodajte še pelate in omako fino začinite z izbrani začimbami; uporabila sem sol, poper, čili,  baziliko in rožmarin.

3. Omako kuhajte prb. 15 minut, zadnjih 5 minut pa dodajte še morskega psa.

Jed postrezite z izbrano prilogo. Jaz sem pripravila tzatziki in polento, ki se s svojo rahlo sladkobo odlično poda pripravljeni jedi. Zraven sem ponudila še kozarec polsladkega roseja, ki se je prav tako odlično obnesel.

Dober tek! :)






Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso