Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

ponedeljek, 19. maj 2014

Pečena svinjska rebra z zelenjavo

PEČENA SVINJSKA REBRA Z ZELENJAVO
"Ni besed, bo treba probat! ;)"

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 1 ura, 15 minut

Sestavine:
(3 osebe)

0,5 kg svinjskih reber
1 par pikantne klobase
marinada: olivno olje, 1 čž soli, 2 čž mlete paprike, sok polovice limone, poper

Zelenjava: Seveda dodajte zelenjavo, ki vam je najljubša, jaz sem izbrala: čebula, česen, krompir, korenček, fižol, čili, paprika, paradižnik, 1 kozarec vode

Priprava:


Rebra zarežite po koži in jih dobro premažite z marinado in jih pustite, da se marinarajo vsaj nekaj ur, lahko pa jih pustite tudi čez noč. Pečico segrejte na 210 C in pečite rebra prb. pol ure. 
Po tem času v pekač dodajte zelenjavo in na kolobarčke narezano klobaso ter vse skupaj prelijte s kozarcem vode. Zelenjavo po okusu začinite, znižajte temperaturo pečice in vse skupaj pečite še prb. 45 minut. 

Ponudite ob vrčku piva, v dobri družbi.

Dober tek! :)




Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment