Indijska juha s korenčkom in fižolom
INDIJSKA JUHA S KORENČKOM IN FIŽOLOM
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 1 ura
Sestavine:
(za 4-6 oseb)
pol kg korenčka
2 čebuli
4 stroki česna
1 l zelenjavne jušne osnove
2 dcl kokosovega mleka
sok ene pomaranče
1 velika žlica garam masale
150 g fižola iz pločevinke
sol
poper
koriander/peteršilj
olje
Priprava:
"Odlična kombinacija okusov, če želite poskusiti nekaj novega."
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 1 ura
Sestavine:
(za 4-6 oseb)
pol kg korenčka
2 čebuli
4 stroki česna
1 l zelenjavne jušne osnove
2 dcl kokosovega mleka
sok ene pomaranče
1 velika žlica garam masale
150 g fižola iz pločevinke
sol
poper
koriander/peteršilj
olje
Garam masala je indijska mešanica začimb, sestavljena iz spodaj navedenih sestavin. Kupite jo lahko v večjih supermarketih na policih mednarodne kuhinje.
Priprava:
1 Na olju prepražite sesekljano čebulo in jo popražite. Dodajte še česen in na kolobarje narezan korenček ter solite. Na nizkem ognju kuhajte prb. 15 minut, da se zelenjava zmehča.
2 Po tem času, zelenjavi dodajte žlico garam masale, sol in poper ter malce popražite. Zalijte z jušno osnovo in pomarančnim sokom ter kuhajte, dokler se korenček ne zmehča.
3 Ko je korenček kuhan, vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom in dodajte kokosovo mleko. Fižol odcedite in ga oplahnite pod mrzlo vodo. Primešajte ga juhi in vse skupaj kuhajte še nekaj minut, da se fižol segreje.
Postrezite s svežimi zelišči in žličko kisle smetane.
Dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment