Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

petek, 02. maj 2014

Indijska juha s korenčkom in fižolom

INDIJSKA JUHA S KORENČKOM IN FIŽOLOM
"Odlična kombinacija okusov, če želite poskusiti nekaj novega."

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 1 ura

Sestavine:
(za 4-6 oseb)

pol kg korenčka
2 čebuli
4 stroki česna
1 l zelenjavne jušne osnove
2 dcl kokosovega mleka
sok ene pomaranče
1 velika žlica garam masale
150 g fižola iz pločevinke
sol
poper
koriander/peteršilj
olje

Garam masala je indijska mešanica začimb, sestavljena iz spodaj navedenih sestavin. Kupite jo lahko v večjih supermarketih na policih mednarodne kuhinje.


Priprava:


1 Na olju prepražite sesekljano čebulo in jo popražite. Dodajte še česen in na kolobarje narezan korenček ter solite. Na nizkem ognju kuhajte prb. 15 minut, da se zelenjava zmehča. 

2 Po tem času, zelenjavi dodajte žlico garam masale, sol in poper ter malce popražite. Zalijte z jušno osnovo in pomarančnim sokom ter kuhajte, dokler se korenček ne zmehča. 

3 Ko je korenček kuhan, vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom in dodajte kokosovo mleko. Fižol odcedite in ga oplahnite pod mrzlo vodo. Primešajte ga juhi in vse skupaj kuhajte še nekaj minut, da se fižol segreje.

Postrezite s svežimi zelišči in žličko kisle smetane.

Dober tek! :)



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment