Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

sreda, 16. april 2014

Čemaževo olje

ČEMAŽEVO OLJE

Na čemaževem olju lahko popečete zelenjabo, z njim lahko popečete meso ali ribo, lahko ga uporabite v solatnem prelivu ali ga ponudite k lignjom namesto tržaške omake... možosti je toliko, kolikor imate domišljije. ;)

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 15 minut

Sestavine:
(za 2 manjši steklenički)

večji šopek čemaža
4 stroki česna
manjši čili (če želite pikantnost)
sol
0,5 litra olja (Olivno olje je morda nekoliko boljše, a seveda tudi dražje. Sama sem uporabila sončnično in je rezultat vseeno zelo okusen.)



 Priprava:

1. Čemaž operite s hladno vodo in ga osušite s papirnatimi brisačami. Zavrite vodo in z njo do vrha napolnite stekleničke, v katerih boste hranili čemaževo olje. Pokrijte jih s pokrovčkom.

2. Na grobo narežite čemaž in olupite stroke česna. Čemaž, česen in čili dajte v multipraktik ter ga skupaj z oljem zmeljite.

3. Iz lončkov odlijte vodo in takoj nalijte čemaževo olje čisto do vrha, dobro zaprite in postavite na glavo. Če vam zmanjka čemaževega olja, do vrha nalijte čisto sončnično olje. Hranite nekaj dni v temnem in relativno hladnem prostoru, da se zadeva vsede.

Na lonček nalepite še nalepko z napisom in olje je pripravljeno.






Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment