Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

nedelja, 13. april 2014

Čemaževa kremna juha

ČEMAŽEVA KREMNA JUHA
"Divji česen v odlični kremni juhici."

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 45 minut


Sestavine:
(za 1l juhe)

1 večji krompir
šopek čemaža
1 manjša čebula
8 dcl zelenjavne juhe
2 dcl mleka
pol decilitra smetane
1 žlička škroba ali moke
sol
poper
majaron
lovorjev list
maslo

Priprava:

1 Čebulo na drobno sesekljajte in jo popražite na koščku masla. Dodajte na grobo narezan čemaž in na kratko popražite.

2 Krompir olupite in ga narežite na majhne koščke. Dodajte ga čebuli in čemažu ter vse skupaj zalijte z juho in mlekom. Začinite in kuhajte, da se krompir zmehča.

3 Juho spasirajte v blenderju ali s paličnim mešalnikom. V lonček prelijte malce juhe in vanjo dobro zamešajte smetano in škrob ali moko. Mešanico dodajte v juho in še malce pokuhajte.

Ponudite s popečenimi koščki kruha.
Dober tek! :)




Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment