Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

sreda, 12. marec 2014

Simple sirov burek

SIMPLE SIROV BUREK

Ta burek vsekakor ni narejen po tradicionalnem receptu, niti testa nisem sama vlekla pa vendar; kadar želite sirov burek pa nimate dovolj časa ali volje, je ta recept več kot odlična ideja!

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 45 minut
 
Recept:
(za en veliki pladenj)

500 g vlečenega testa (dobite ga v vsaki trgovini v hladilniku)
750 g svežega sira oz. skuto (jaz sem uporabila pasirano, zato je bila tekstura nadeva zelo gladka - originalno se uporablja nepasirana skuta)
200 ml jogurta
200 ml kisle smetane
1 dcl olja
3 jajca
sol

Priprava: 

1 Iz jajc, jogurta smetane, skute in soli zmešajte sirovo maso.



2 Pekač namestite ali ga obložite s peki papirjem. Začnite z zlaganjem: plast vlečenega testa premažite z oljem, nadevajte z nadevom in nanj položite novo plast testa. Testo spet dobro namastite z oljom in postopek ponovite dokler vam ne zmanjka sestavin ter zaključite s plastjo testa, ki  ga bogato namestite s preostankom olja.

3 Pekač položite v pečico in pečite na 200 C, približno pol ure.


Ko je burek še vroč, ga premažite z malce vode ali ga prelijte z jogurtom, ki bo na vročini zakrknil.
 
Ko je burek pečen, obrežite suhe zapečene robove. 
Dajte jih na mizo za "gušt". :)

Burek ponudite v dobri družbi ob kozarčku žlahtnega.


Če želite, lahko burek ponudite tudi kot prilogo k dobri omaki.

Dober tek! :)



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment