Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

ponedeljek, 10. marec 2014

Morski peresniki s storčjim fižolom & lignji na žaru

MORSKI PERESNIKI S STROČJIM FIŽOLOM 
LIGNJI NA ŽARU
"Tako zelo preprosto, pa tako okusno!"

Zahtevnost: nizka
Priprava: poč ure

Sestavine:
(za dve osebi)

200 g peresnikov
100 g (zamrznjenih) morskih sadežev
100 g (zamrznjenega) stročjega fižola
2 vložena inčuna
svež čili
bazilika
origano

očiščeni lignji

Tržaška omaka: česen, peteršilj, sol, olivno olje

Priprava:

1 Najprej is pripravite tržaško omako: sesekljajte česen in peteršilj ter ju s ščepcem soli primešajte dobremo olivnemu olju.

2 V istem loncu skuhajte testenine in stročji fižol. V ponvi segrejte malce tržaške omake, dodajte čili in inčune ter dodajte (zamrznjene) morske sadeže. Po okusu začinite in primešajte sestavine.

3 Med tem očiščene lignje premažite s tržaško omako in jih na hitro spečite na vročem žaru.

Ponudite s preostalo tržaško omako.


Dober tek!


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment