Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

sobota, 01. marec 2014

Curry s svinjino

CURRY S SVINJINO

Po mojem, je smisel dobre curry omake v mešanici različne zelenjave z dodatkom mešanice začimb, imenovane curry ali še bolje, z dodatkom curry paste. Pri izbiri zelenjave se nikar ne omejujte in vedno izberite nekaj novega, da bo vaš curry zmeraj drugačen in nekaj posebnega. Pripravite ga lahko z dodatkom mesa, tofuja, riža, krompirja... na mojem blogu lahko najdete tako curry omako na osnovi zelenjave (http://mojakuharija.blogspot.com/2013/11/meni.html), kot tudi malce drugačno različico, na osnovi kokosovega mleka (http://mojakuharija.blogspot.com/2013/07/piscanec-v-curry-omaki.html). Ne glede na to za kaj se boste odločili, curry vas ne bo nikoli razočaral. 
Pa veselo kuhanje vam želim!

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 35 minut

Sestavine:
(za dve osemi)

20 dag svinjine
šopek peteršilja
paprika
paradižnik
česen
ingver
čebula
mleko
čili
curry mešanica v prahu
curry pasta
sol
poper

Priprava:


1 Meso narežite na majhne koščke in ga začinite, lahko ga tudi marinirate.

2 V multipraktiku zmeljite vse sestavine: zelenjavo, mleko in začimbe.


3 Segrejte ponev, dolijte olje in dve žlici curry omake. Premešajte in na tem popečite meso. Dolijte pripravljeno omako in kuhajte prb. 20 minut, da se meso zmehča in omaka poveže. Po potrebi še dodatno začinite.


S curryjem se bosta odlično ujemala riž in solata.

Dober tek! :)




2 komentarja:

  1. Kupila sem jo v Mariboru v Sparu na policah z mednarodno kulinariko. Nimajo je povod, ampak v kakih večjih trgovinah, bi se jo moglo dobiti...

    OdgovoriIzbriši

Komentar/Comment