Pirine testenine z zelenjavo v voku

VOK: PIRINE TESTENINE Z ZELENJAVO IN SVINJINO
"Hitro in polnovredno kosilo."

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 20 minut

Sestavine: 
(za 2 osebi)

150g pirinih testenin (recept: http://mojakuharija.blogspot.com/2014/01/domaci-pirini-rezanci.html)
15 dag poljubnega mesa (svinjina, govedina, perutnina, riba, če ste vegetarijanec lahko izberete tofu)
1 bučka
1 por
pol čebule
sojina omaka
ingver
1 limonina trava (dobite jo v dobro zalženih trgovinah, ker je verjetno nimate, uporabite malce limoninega ali limetinega soka)
poper
ostrigova omaka
sambal oelek
nevtralno/sezamovo olje

Priprava:

1 Skuhajte testenine, ter jih pokapajte z malce nevtralnega olja, da se ne bodo sprijele. Zelenjavo in meso narežite na tanke koščke. Limonino travo nekoliko olupite in potolčite s topim delom noža. Če želite, lahko meso prej marinirate v sojini omaki, začinjenem olju, gorčici... vse stvari si pripravite v naprej - tudi krožnike! :)

2 Segrejte vok, da se začne rahlo kaditi. Dodajte olje in popečite najprej meso, potem še vse ostalo. Dodajte še limonino travo, ki jo na koncu odstranite. 

3 Ko so vse sestevine pečene, primešajte še kuhane testenine in vse skupaj po okusu fino začinite.

Ponudite s skledo solate!

Dober tek! :)






Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso