Domača paradižnikova omaka
DOMAČA PARADIŽNIKOVA OMAKA
Čas priprava: 20 minut
Sestavine:
(za 2 osebi)
6 paradižnikov
4 inčune
2 stroka česna
sveža bazilika
pol svežega čilija
1 žlička rjavega sladkorja
1 žlička suhe bazilike
1 žlička suhega origana
sol
poper
olivno olje
Priprava:
1 Paradižnike na kratko potopite v relo vodo in jih olupite. Narežite jih na kocke.
2 Segrejte olivno olje, v katerem prežražite inčune, da razpadejo. dodjate na drobno seskeljan česen, čili in baziliko. Popražite in dodajte paradižnik.
3 Omako zavrite, nato pa paradižnike zmečkajte z mečkalcem za pire. Začinite in na kratko pokuhajte, da se okusi pomešajo.
Dober tek! :)
"Domača omaka, ki nudi neskončne možnosti kombiniranja."Zahtevnost: nizka
Čas priprava: 20 minut
Sestavine:
(za 2 osebi)
6 paradižnikov
4 inčune
2 stroka česna
sveža bazilika
pol svežega čilija
1 žlička rjavega sladkorja
1 žlička suhe bazilike
1 žlička suhega origana
sol
poper
olivno olje
Priprava:
1 Paradižnike na kratko potopite v relo vodo in jih olupite. Narežite jih na kocke.
3 Omako zavrite, nato pa paradižnike zmečkajte z mečkalcem za pire. Začinite in na kratko pokuhajte, da se okusi pomešajo.
Omako ponudite s testeninami, mesnimi kroglicami, rižem, pičancem, ribo...
Dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment