Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

torek, 25. februar 2014

Domača paradižnikova omaka

DOMAČA PARADIŽNIKOVA OMAKA
"Domača omaka, ki nudi neskončne možnosti kombiniranja."

Zahtevnost: nizka

Čas priprava: 20 minut

Sestavine:
(za 2 osebi)

6 paradižnikov
4 inčune
2 stroka česna
sveža bazilika
pol svežega čilija
1 žlička rjavega sladkorja
1 žlička suhe bazilike
1 žlička suhega origana
sol
poper
olivno olje

Priprava:

1 Paradižnike na kratko potopite v relo vodo in jih olupite. Narežite jih na kocke.



2 Segrejte olivno olje, v katerem prežražite inčune, da razpadejo. dodjate na drobno seskeljan česen, čili in baziliko. Popražite in dodajte paradižnik.

3 Omako zavrite, nato pa paradižnike zmečkajte z mečkalcem za pire. Začinite in na kratko pokuhajte, da se okusi pomešajo.


Omako ponudite s testeninami, mesnimi kroglicami, rižem, pičancem, ribo...

Dober tek! :)




Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment