Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

ponedeljek, 27. januar 2014

Ribja zloženka s popečenim pirejem

RIBJA ZLOŽENKA S POPEČENIM PIREJEM 
"Odliiična kombinacija!"

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 35 minut

Sestavine:
(za 2 osebi)

2 krompirja
1 bučka
2 panga fileja
pest fižola iz konzerve
sol
poper
gorčica
čili omaka (po okusu)
bazilika
origano
česen (v prahu)
olivno olje

Priprava:

1 Skuhajte krompir za pire. Med tem ribo premažite s čiljevo omako in gorčico. Bučko vzdolž narežite na tanke rezine in začinite s soljo, poprom, česnom, baziliko in origanom.


2 Najprej v vroči žar ponvi popečite bučke, nato še ribo. Vse naj bo spečeno na hitro in hrustljavo. Kuhanemu krompirju prilijte mleko, dodajte malce soli in ga pretlačite v pire. Vmešajte še fižol.



3 Dno pekača malce naoljite z olivnim oljem in nanj položite pečeni ribi. Nanju položite pečene bučke in premažite s pripravljenim pirejem. Dajte v pečico na infra, za dobrih pet minutk, da se zlato zapeče.


Fino zapečeno zloženko ponudite s svežo solato in žličko hladne kisle smetane. 
Dober tek! :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment