Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

sreda, 29. januar 2014

Puran v paradižnikovi omaki z brokolijevim pirejem

PURAN V PARADIŽNIKOVI OMAKI Z BROKOLIJEVIM PIREJEM
"Malce drugačen pire, v odlični omaki s puranom."
Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 35 minut

Sestavine:
(za 2 osebi)

20 dag puranjih prsi
4 dcl paradižnikove mezge
koruza
olive
kapre

koruza 
bazilika
origano
čili
olivno olje

brokolijev pire: 2 krompirja, toliko brokolija kot krompirja, mleko, sol, poper

Priprava:

1 Krompir in brokoli narežite na koščke ter ju dajte kuhat v osoljeno vodo.

2 Na malce olja prepražite na trakce narezane puranje prsi. Ko skoraj pečene, dodajte še olive in kapre, malce prepažite in zalijte s paradižnikovo mezgo, začinite in pokrijte.

3 Ko sta krompir in brokoli kuhana ju malce posolite in poprajte, dolijte toplo mleko ter ju pretlačite v pire. Ponudite ga k omaki.

Dober tek! :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment