Puran v paradižnikovi omaki z brokolijevim pirejem
PURAN V PARADIŽNIKOVI OMAKI Z BROKOLIJEVIM PIREJEM
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 35 minut
Sestavine:
(za 2 osebi)
20 dag puranjih prsi
4 dcl paradižnikove mezge
koruza
olive
kapre
koruza
bazilika
origano
čili
olivno olje
brokolijev pire: 2 krompirja, toliko brokolija kot krompirja, mleko, sol, poper
Priprava:
1 Krompir in brokoli narežite na koščke ter ju dajte kuhat v osoljeno vodo.
2 Na malce olja prepražite na trakce narezane puranje prsi. Ko skoraj pečene, dodajte še olive in kapre, malce prepažite in zalijte s paradižnikovo mezgo, začinite in pokrijte.
3 Ko sta krompir in brokoli kuhana ju malce posolite in poprajte, dolijte toplo mleko ter ju pretlačite v pire. Ponudite ga k omaki.
"Malce drugačen pire, v odlični omaki s puranom."
Čas priprave: 35 minut
Sestavine:
(za 2 osebi)
20 dag puranjih prsi
4 dcl paradižnikove mezge
koruza
olive
kapre
koruza
bazilika
origano
čili
olivno olje
brokolijev pire: 2 krompirja, toliko brokolija kot krompirja, mleko, sol, poper
Priprava:
1 Krompir in brokoli narežite na koščke ter ju dajte kuhat v osoljeno vodo.
2 Na malce olja prepražite na trakce narezane puranje prsi. Ko skoraj pečene, dodajte še olive in kapre, malce prepažite in zalijte s paradižnikovo mezgo, začinite in pokrijte.
3 Ko sta krompir in brokoli kuhana ju malce posolite in poprajte, dolijte toplo mleko ter ju pretlačite v pire. Ponudite ga k omaki.
Dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment