Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

sobota, 18. januar 2014

Panga file s curryjem in špinača s kuhanim krompirjem

PANGA FILE S CURRYEM IN ŠPINAČA S KUHANIM KROMPIRJEM
"Zanimivo začinjena riba v kombinaciji z obilico zelenjave. Njami!"

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: pol ure

Sestavine:
(za 2 osebi)

2 panga fileja
2 čž curry paste
200 g špinače
2 krompirja
solata
2 jajci
sol
poper
kis
olivno olje

Priprava:

1 Fileja ribe dobro premažite s curry pasto in ju pustit stati. Med tem na manjše koščke narežite krompir in ga dajte kuhat nad paro.

2 Ko je krompir skoraj kuhan mu dodajte še špinačo, da listi upadejo.

3 V ponvi segrejte žlico olivnega olja in popečite ribje fileje, na vsaki strani par minutk. Kuhano špinačo in krompir premešajte, dodajte malce česna, muškatnega oreščka, soli in popra.


Jed ponudite s pisano solato in mehko kuhano jajčko.
Dober tek! :)



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment