Mandljev kolač s pomarančami
MANDLJEV KOLAČ S POMARANČAMI
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 15 minut priprave, 45 minut pečenja
Sestavine:
Zgornji pomarančni sloj:
2 veliki (bio) pomaranči
120 ml vode
1 čž vanilijevega ekstrakta /vanilijevega sladkorja
Kolač:
100 g moke
150 g masla
150 g sladkorja
100 g mletih mandljev (po okusu so to lahko tudi lešniki, orehi...)
4 jajca
ščepec pecilnega praška
1 čž vanilijevega ekstrakta /vanilijevega sladkorja
Priprava:
"Sladica z zanimivim izgledom in odličnim okus po mandljih in pomarančah."
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 15 minut priprave, 45 minut pečenja
Sestavine:
Zgornji pomarančni sloj:
2 veliki (bio) pomaranči
120 ml vode
1 čž vanilijevega ekstrakta /vanilijevega sladkorja
Kolač:
100 g moke
150 g masla
150 g sladkorja
100 g mletih mandljev (po okusu so to lahko tudi lešniki, orehi...)
4 jajca
ščepec pecilnega praška
1 čž vanilijevega ekstrakta /vanilijevega sladkorja
Priprava:
1 V manjši lonec vlijte vodo in dodajte sladkor. Kuhajte tako dolgo, da se sladkor raztopi in nastane sladkorni sirup. Med tem pomarančo dobro umijte in jo narežite na tanke rezine (z lupino vred, ki se bo na vročini zmehčala). Za dober vizualni učinek uporabite samo lepe kolobarje. Pomaranče potopite v sladkorni sirup in jih na majhnem ognju kuhajte 10-15 minut, da se zmehčajo.
2 Med tem, ko se pomaranče kuhajo, pripravimo testo za kolač. Maslo stopite in počakajte, da se nekoliko ohladi. Jajce in sladkor penasto vmešajte, ter dodajte vanilijev ekstrakt. Dodajte še presejano moko, maslo in madlje in zmešajte v gosto testo.
3 Namastite (okrogel) pekač in na dno položite kuhane pomaranče po celotni površini. Preko prelijte sladkorni sirup. Preko pomaranč in sirupa prelijte še testo in ga poravnajte. Pečite na 165 C, 45 minut, do zlatorjave barve.
Ponudite s kepico sladke smetane ali vanilijevega sladoleda ob popoldanskem druženju s prijatelji in družino.
Dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment