Štefani pečenka

ŠTEFANI PEČENKA
"Mesna štruca z dodano vrednostjo - jajčko."

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 15 minut priprave, 1 ura pečenja

Sestavine:
(za 3-4 osebe)

500 g mletega mesa
2 jajci
3 žlice drobtin
1 čž majaron
1 čž timijana
1 jž worchesterske omake
1 čž čili omake
2 čž škroba (ali moke)
3 dcl juhe
sol
poper

Priprava:

Začimbe dobro zmešajte v mleto meso - ne varčujte s soljo. Trdo skuhajte 2 jajci (8-10 minut v vreli vodi, potem jih polijte z mrzlo vodo in olupite).

2 Odvzemite tretjino mesa in oblikujte dno pečenke. Nanj položite kuhani jajci. S preostalo maso pokrijte jajci in dno ter z rokami oblikujte pečenko.


3 Zalijte z jušno osnovo in pečite 1 uro na 190 C. Vsakih deset minut pečenko prelijte z juho v kateri se peče.


 4 Ko je pečenka po približno eni uri pečena, odlijte omako v ponev. Odvzamite zajemalko ali dve in jo prelijte v lonček. Primešajte dve čajni žlički škroba ter vse skupaj zmešajte nazaj v omako. Kuhajte na visokem ognju 5 minut, da se omaka zgosti. 


Postrežete lahko s solato in pire krompirjem.

Dober tek! :)


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso