Štefani pečenka
ŠTEFANI PEČENKA
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 15 minut priprave, 1 ura pečenja
Sestavine:
(za 3-4 osebe)
500 g mletega mesa
2 jajci
3 žlice drobtin
1 čž majaron
1 čž timijana
1 jž worchesterske omake
1 čž čili omake
2 čž škroba (ali moke)
3 dcl juhe
sol
poper
"Mesna štruca z dodano vrednostjo - jajčko."
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 15 minut priprave, 1 ura pečenja
Sestavine:
(za 3-4 osebe)
500 g mletega mesa
2 jajci
3 žlice drobtin
1 čž majaron
1 čž timijana
1 jž worchesterske omake
1 čž čili omake
2 čž škroba (ali moke)
3 dcl juhe
sol
poper
Priprava:
1 Začimbe dobro zmešajte v mleto meso - ne varčujte s soljo. Trdo skuhajte 2 jajci (8-10 minut v vreli vodi, potem jih polijte z mrzlo vodo in olupite).
2 Odvzemite tretjino mesa in oblikujte dno pečenke. Nanj položite kuhani jajci. S preostalo maso pokrijte jajci in dno ter z rokami oblikujte pečenko.
3 Zalijte z jušno osnovo in pečite 1 uro na 190 C. Vsakih deset minut pečenko prelijte z juho v kateri se peče.
4 Ko je pečenka po približno eni uri pečena, odlijte omako v ponev. Odvzamite zajemalko ali dve in jo prelijte v lonček. Primešajte dve čajni žlički škroba ter vse skupaj zmešajte nazaj v omako. Kuhajte na visokem ognju 5 minut, da se omaka zgosti.
Postrežete lahko s solato in pire krompirjem.
Dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment