Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

ponedeljek, 02. december 2013

Pekoča juha z riževimi rezanci – Noodle soup

PEKOČA JUHA Z REZANCI - NOODLE SOUP
"Tale juhica je tako dobro, da je skrajni čas, da jo posvojimo rudi v Sloveniji."

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: pol ure

Sestavine:
20 dag piščančjih prsi
20 dag mešane zelenjave (korenček, grašek, koruza, mlada čebula…)
1,5 l jušne osnove
100 g riževih rezancev
noževa konica sambal oeleka
ščepec mešanice kitajskih začimb
1 žlička škroba
pest drobnjaka
nevtralno olje

1 Meso in zelenjavo narežemo na manjše koščke.
 
2 Segrejemo vok, da se malce pokadi, vlijemo žlico nevtralnega olja in na hitro prepražimo piščančje meso. Zalijemo z juho in dodamo zelenjavo. Kuhamo slabe pol ure, začinimo s kitajskimi začimbami in sambal oelekom ter dodamo riževe rezance.

3 V posodo prelijte malo juhe in vanjo zamešajte škrob, da se raztopi ter ga vmešajte v juho. Kuhamo še slabih 5 minut in potresemo z drobnjakom.

Dober tek! :) 


 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment