Carbonara

ŠPAGETI CARBONARA
"Vsesplošno priljubljena klasika v petnajstih minutah."
Zahtevnost: nizka 

Čas priprave: 15 minut

Sestavine:
(za 2 osebi)

200 g špagetov
2 rumenjaka
80 g slanine
pol dcl smetane za kuhanje
1 žlica parmezana
sol
poper
bazilika
olivno olje

Priprava:


1 Pristavite velik lonec vode, jo dobro osolite in segrejte, da zavre. Dodajte testenine in jih kuhajte dokler niso kuhane "al dente".

2 Med tem razžvrkljajte dva rumenjaka, ju posolite in poprajte. Jajcu primešjate še smetano in parmezan. Na majhne koščke narežite slanino in jo prepražite na olivnem olju.

3 Ko so testenine kuhane jih primešajte slanini (ogenj ugasnite). Med vroče testenine primešjate malce vode v kateri so se kuhale, in dodajte jajčno zmes ter jo vmešajte. V vročih testeninah se bo jajca ravno dovolj skuhala, da boste dobili gladko kremasto omako. Potresite s parmezanom, listom bazilike in ponudite ob skledi solate.


Dober tek! :)




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso