Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

ponedeljek, 25. november 2013

Testenine z dagnji

TESTENINE Z DAGNJI
"Tale jed vas bo navdušila že s čudovitim izgledom, kaj šele z okusom. ;)"

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 25 minut

Sestavine:
(za 2 osebi)

400 g dagenj
2 inčuna
2 narezana paradižnika ali narezani paradižniki iz konzerve
200 g testenin
olive
ingver
česen
čili
mozzarela
bazilika
koper
origano
sol
limona
olivno olje

Priprava:

1 Med tem, ko kuhate testenine, pripravite omako.

2 Na olivnem olju prepažite česen, dodajte še olive, inčune in ingver. Dodajte dagnje: če ste kupili sveže jih je najprej potrebno očistiti: odprte dagnje takoj zavržite. Ostale pod vodo s krtačko dobro operite in jim odstranite "nitke", ki se skrivajo  v skrajnem kotu školjke. Skuhajte jih v vreli v vodi in ko so končane, zavrzite tiste, ki se niso odprle. Dagnje dodajte omaki. Jaz sem uporabila zamrznjene in že očiščene dagnje, zato sem jih dodala kar zamrznjene in skuhala v omaki.

3 Dodajte še paradižnik in začimbe, pokrijte in kuhajte zaprto, dokler niso skuhane tudi testenine. Omako postrežite z baziliko, ji primešajte še testenine, potresite s koščki mozzarele in pokapajte s sokom limone.


Zraven se prileže skleda zele solate. 
Dober tek! :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment