Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

sreda, 13. november 2013

Piščanec s sirom & pražena zelenjava s koprom

PIŠČANEC S SIROM 

PRAŽENA ZELENJAVA S KOPROM
"Okusno in lahko kosilo, ko nimate veliko časa."

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 35 minut

Sestavine:
(za 2 osebi)

Pražena zelenjava s koprom:
1 čebula
2 stroka česna
košček ingverja (lahko dodate tudi suhega)
500 g mešane zelenjave (korenje, krompir, bučke, koruza, grašek, čičerika, paprika...)
2 čajni žlički (suhega) kopra
1 žlica gorčičnih semen
ribja ali sojina omaka
olivno olje

Meso:
2x 150g piščančja zrezka
2 rezini sira, ki se raztopi (npr. livada)
sol
poper
olivno olje

Priprava:

1 Narežite zelenjavo. Lahko pa uporabite kar zamrznjeno mešanico, kot sem to storila jaz in si tako privarčujete kar nekaj časa, zamrznjena zelenjava pa je prav teko zelo sveža, saj jo zamrznejo takoj, ko jo poberejo in ne kot "sveža" zelenjava v trgovini, ki stoji po tedne. Skuhajte jo v osoljeni vodi.

2 Na malce olivnega olja prepražite čebulo. Dodajte še česen in ingver ter v res vročo ponev dodajte kuhano zelenjavo. Med tem segreje malce olja še v drugi ponvi in dodajte piščančja prsa ter jih začinite s soljo in poprom. 

3 Ko so prsa na pol pečena (nekaj minutk), jih obrnite, nanje položite sir, ter ponev za kratek čas pokrijte s folijo. Zelenjavo začinite in popečite, da bo hrustljava. Ko je meso končano, postrežite.


Dober tek! :)




Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment