Pekoča bučna juha

PEKOČA BUČNA JUHA
"Oranžno in pekoče!"

Zahtevnost: srednja

Čas priprave: 35 minut

Sestavine:
(za 1 liter juhe)

1 čebula
2 stroka česna
500 g oranžne buče
600 ml čiste juhe
250 ml mleka
50 ml smetane za kuhanje
čili v prahu/sveži čili ali čilijeva pasta
majaron
lovorjev list
nevtralno olje

Po želji:
bučno olje

Priprava:

1 Bučo olupite in narežite na kocke (buče bo verjetno več, kot je boste potrebovali, zato jo brez skrbi zamrznite). Na drobno sesekljajte tudi čebulo in česen.

2 Na malce olja prepažite čebulo in česen. (Če boste uporabili svež čili ga dodajte že na začetku k česnu in čebuli). Ko čebula postekleni, dodajte bučko in na hitro prepražite. Zalijte z juho in mlekom, da bodo bučke pokrite s tekočino. Začinite z lovorjevim listom, majaronom in čilijem, če uporabljete tistega v prahu ali pasti. Kuhajte, dokler se bučka ne zmehča.

3 Ko je bučka kuhana, dodajte še malce smetane in malce prevrite. Po okusu še posolite ter juho pokapajte z bučnim oljem.


Zraven se odlično poda ajdova zlevanka. Recept za zlevanko pride kmalu...
Dober tek! :)


Komentarji

  1. Oj, danes sem odkriu tale blog in je super...ogromno receptou za sprobat in zelo mi je všeč ta preprostost v kuhanju.

    Klemen

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala Klemen. :) Ti recepti so zares preprosti, saj nisem neka profesionalka ampak samo samo rekreativna kuharica - vendar to dokazuje, da ni potrebnih dolgih in kompliciranih receptov, da lahko skuhamo kaj res odličnega. Želim ti veselo bloganje in seveda kuhanje.
    Nikita

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Komentar/Comment

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso