Meni: Mesne kroglice v curry omaki, riž z graškom in solata z oreščki

MENI: MESNE KROGLICE V CURRY OMAKI, RIŽ Z GRAŠKOM IN SOLATA Z OREŠČKI
"Tale curry omakca presega vse...ob pravih prilogah, pa nastane super odlična in pestra pojedina."

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: pol ure

Količina: Za 3 odrasle, komot pa se zraven napapca še kak otrok. Če vas je več, zakuhajte malce več riža in kupite večjo glavo solate, pa bo. :)

Meso:
40 dag mletega mesa
začimbe po okusu (za spremembo sem dodala afriške mešanico začimb v kateri med drugim najdemo koriander, kumino, česen, poper, črna kumina, cimet, ingver...)
sol

Meso dodajte pošteno porcijo začimb in jih vmešajte. Naredite majhne kroglice ali miniaturne čevapčiče. Na malce olivnega olja jih dobro popečite iz vseh smeri.



Omaka:
2 dcl mleka
0,5 dcl smetane za kuhanje
šopek peteršilja (ali koriandra, če ga dobite)
2 paradižnika
košček ingverja
2 mladi čebuli
čajna žlička medu
sol
čili 
1 čajna žlička kurkume
1 čajna žlička curryja (bolje, če imate pasto, vendar sem jaz uporabila prah in je bilo ravno tako odlično)

V blender vlijte mleko in smetano ter drugo za drugo dodajte še ostale sestavine, jih zmeljite v njaaami omakco in dodajte mesu. Res je - tako preprosto! :)


Riž:
pol skodeli riža
1 skodelica vode
2 pesti graška (uporabila sem zamrznjenega)
začimbe, ki ste jih dali v meso
sol

Riž dajte kuhat kmalu po tem, ko ste začeli pečti meso. Riž malce oplahnite, ga hitro prepražite in zalijte z dvokratno količino vode. Dodajte začimbe in grašek ter pustite, da se odprto skuha na šibkem ognju. Končan bo ravno ob pravem času.


Solata:
glava zelene solate
pest oreščkov
žlica naribanega parmezana
sol
balzamični kis
olivno olje

Med tem ko se kuhajo mesne kroglice in riž imamo čas, da pripravimo solato.
V ponev vlijte malce olivnega olja ter mu dodajte oreščke, ki jih tu in tam s ponvo malce potresite, da se obrnejo. Operite in natrebite solato, dodajte malce ohlajene oreščke, jo zabelite, nanjo potresite še malce parmezana in ponudite.




Kosilo na en, dva, tri, ki je tako dobro, da ga boste pripravljali znova in znova...
Dober tek! :)

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso