Ajdova zlevanka
AJDOVA ZLEVANKA
Čas priprave: 20 minut
Sestavine:
200 g ajdove moke
4 jajca
4 dcl mleka
sol
Priprava:
"Odlična prekmurska priloga ali popoldansko slano pecivo."Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 20 minut
Sestavine:
200 g ajdove moke
4 jajca
4 dcl mleka
sol
Priprava:
Sestavine preprosto zmešano v tekoče testo in ga zlijemo v plitvi (okrogel) pekač ter postavimo v pečico na 190C za 15 minutk.
Zlevanko lahko ponudite obiskom, postavite v nedeljo popoldne na mizo kot slano pecivo, pripravite kmečko malico, dodate k mesu ali juhi, kot si lahko ogledate tukaj: http://mojakuharija.blogspot.com/2013/11/pekoca-bucna-juha.html
Zlevanka je vsekakor univerzalna jed, pripravimo pa jo lahko ne samo iz ajdove ampak tudi iz pšenične moke.
Dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment