Ajdova zlevanka

AJDOVA ZLEVANKA 
"Odlična prekmurska priloga ali popoldansko slano pecivo."
Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 20 minut

Sestavine:

200 g ajdove moke
4 jajca
4 dcl mleka
sol

Priprava:


Sestavine preprosto zmešano v tekoče testo in ga zlijemo v plitvi (okrogel) pekač ter postavimo v pečico na 190C za 15 minutk.

Zlevanko lahko ponudite obiskom, postavite v nedeljo popoldne na mizo kot slano pecivo, pripravite kmečko malico, dodate k mesu ali juhi, kot si lahko ogledate tukaj: http://mojakuharija.blogspot.com/2013/11/pekoca-bucna-juha.html

Zlevanka je vsekakor univerzalna jed, pripravimo pa jo lahko ne samo iz ajdove ampak tudi iz pšenične moke.

Dober tek! :)


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso