Zelenjavna ponev s piščancem in njoki
ZELENJAVNA PONEV S PIŠČANCEM IN NJOKI
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 30 minut
Sestavine:
(za dve osebi)
15 dag piščanca
15 dag njokov (lahko tudi krompir, kuskus, riž, testenine, kašo...)
35 dag mešane zelenjave (korenček, koruza, fižol, čičerika...)
1 rdeča čebula
strok česna
sol
poper
bazilika
origano
olivno olje
Priprava:
1 Na drobno narežite izbrano zelenjavo (jaz sem uporabila zamrznjeno). Piščanca narežite na manjše koščke in narežite čebulo na kolobarje.
2 V vreli osoljeni vodi skuhajte zelenjavo in njoke.
3 V ponvi na olivnem olju prepražite čebulo in česen. Dodajte meso, solite in poprajte. Pečite, da se meso iz vseh strani dobro zapeče.
4 Dodajte še zelenjavo in čičeriko ali fižol. Primešajte še njoke, začinite in ponudite.
"Preprosta rešitev za hitro in hranilno kosilo."
Čas priprave: 30 minut
Sestavine:
(za dve osebi)
15 dag piščanca
15 dag njokov (lahko tudi krompir, kuskus, riž, testenine, kašo...)
35 dag mešane zelenjave (korenček, koruza, fižol, čičerika...)
1 rdeča čebula
strok česna
sol
poper
bazilika
origano
olivno olje
Priprava:
1 Na drobno narežite izbrano zelenjavo (jaz sem uporabila zamrznjeno). Piščanca narežite na manjše koščke in narežite čebulo na kolobarje.
2 V vreli osoljeni vodi skuhajte zelenjavo in njoke.
3 V ponvi na olivnem olju prepražite čebulo in česen. Dodajte meso, solite in poprajte. Pečite, da se meso iz vseh strani dobro zapeče.
4 Dodajte še zelenjavo in čičeriko ali fižol. Primešajte še njoke, začinite in ponudite.
Zraven ponudite še skledo solate.
Dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment