Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

torek, 01. oktober 2013

Zelenjavna ponev s piščancem in njoki

ZELENJAVNA PONEV S PIŠČANCEM IN NJOKI
"Preprosta rešitev za hitro in hranilno kosilo."
Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 30 minut

Sestavine:
(za dve osebi)

15 dag piščanca
15 dag njokov (lahko tudi krompir, kuskus, riž, testenine, kašo...)
35 dag mešane zelenjave (korenček, koruza, fižol, čičerika...)
1 rdeča čebula
strok česna
sol
poper
bazilika
origano
olivno olje

Priprava:

1 Na drobno narežite izbrano zelenjavo (jaz sem uporabila zamrznjeno). Piščanca narežite na manjše koščke in narežite čebulo na kolobarje.

2 V vreli osoljeni vodi skuhajte zelenjavo in njoke.

3 V ponvi na olivnem olju prepražite čebulo in česen. Dodajte meso, solite in poprajte. Pečite, da se meso iz vseh strani dobro zapeče.

4 Dodajte še zelenjavo in čičeriko ali fižol. Primešajte še njoke, začinite in ponudite.

Zraven ponudite še skledo solate.
Dober tek! :)



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment