Zdrobovi žličniki
ZDROBOVI ŽLIČNIKI
Zahtevnost: srednja
Čas priprave: 45 minut
Sestavine:
(za 10-12 žličnikov)
180 g pšeničnega zdroba
70 g margarine
2 jajci
2 žlici mleka
2 žlici sesekljanega petešilja ali drobnjaka
ščepec soli
Priprava:
1 Raztopite margarino in jo ohladite. Peteršilj sesekljajte zelo na drobno.
2 V ohlajeno margarino zmešajte mleko, jajci in peteršilj. Z žlico vmešajte še pšenični zdrob in malce posolite. Dajte v hladilnik za najmanj pol ure, da dobite kompaktno maso.
3 Z dvema žlicama oblikujte žličnike in jih kuhajte v osoljeni vodi ali juhi 5-15 minut (odvisno od tega, če želite bolj trde ali bolj razkuhane).
"Dobra stara jušna zakuha."
Zahtevnost: srednja
Čas priprave: 45 minut
Sestavine:
(za 10-12 žličnikov)
180 g pšeničnega zdroba
70 g margarine
2 jajci
2 žlici mleka
2 žlici sesekljanega petešilja ali drobnjaka
ščepec soli
Priprava:
1 Raztopite margarino in jo ohladite. Peteršilj sesekljajte zelo na drobno.
2 V ohlajeno margarino zmešajte mleko, jajci in peteršilj. Z žlico vmešajte še pšenični zdrob in malce posolite. Dajte v hladilnik za najmanj pol ure, da dobite kompaktno maso.
3 Z dvema žlicama oblikujte žličnike in jih kuhajte v osoljeni vodi ali juhi 5-15 minut (odvisno od tega, če želite bolj trde ali bolj razkuhane).
Postrežite jih k vaši najljubši juhici.
Dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment