Zdrobovi žličniki

ZDROBOVI ŽLIČNIKI
"Dobra stara jušna zakuha."

Zahtevnost: srednja

Čas priprave: 45 minut

Sestavine:
(za 10-12 žličnikov)

180 g pšeničnega zdroba
70 g margarine
2 jajci
2 žlici mleka
2 žlici sesekljanega petešilja ali drobnjaka
ščepec soli

Priprava:

1 Raztopite margarino in jo ohladite. Peteršilj sesekljajte zelo na drobno.

2 V ohlajeno margarino zmešajte mleko, jajci in peteršilj. Z žlico vmešajte še pšenični zdrob in malce posolite. Dajte v hladilnik za najmanj pol ure, da dobite kompaktno maso.

3 Z dvema žlicama oblikujte žličnike in jih kuhajte v osoljeni vodi ali juhi 5-15 minut (odvisno od tega, če želite bolj trde ali bolj razkuhane).

Postrežite jih k vaši najljubši juhici.
Dober tek! :)




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso