Solata iz čičerike

SOLATA IZ ČIČERIKE
"Ko jo boste poskusili prvič, jo boste pripravljali znova in znova..."

Čičerika je mnogokrat spregledano živilo, ki po okusu spominja na fižol. Uporabljate jo lahko tako za tople kot tudi za hladne jedi. Priprava je zelo preprosta, cenovno pa je v naših trgovinah vedno bolj dostopna. Ker je polna hranilnih snovi, je priporočljiva tudi za vegetarijance in vegane kot nadomestek mesu. Če še je niste poskusili jo le dajte, ne bo vam žal!

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 15 minut (če imate čičeriko že kuhano)

Sestavine:
(za 2 osebi)

200 g čičerike (jaz sem uporabila vložen, saj si s tem privarčujemo kar nekaj časa)
2 vloženi papriki (lahko uporabite tudi sveže, vendar bo okus solate nekoliko drugačen)
1 čebula
5 oliv
5 kaper
1 žlica olivnega olja
1 žlica limoninega soka
sol
poper

Priprava:

(Če kupite svežo čičeriko, jo čez noč namakajte ter naslednji dan skuhajte do mehkega 
(prb. 1 uro). Jaz uporabjam vloženo čičeriko, saj je zelo dostopna, poceni in ne terja veliko dela)

1 Na drobno nasekljajte čebulo. Papriko narežite na koščke, olive na kolobarčke, kapre pa lahko pustite kar cele.

2 Prepražite čebulo, da zarumeni in dodajte še ostalo zelenjavo. Malce popečite in zelenjavo dodajte odcejeni čičeriki.

3 Začinite s soljo in poprom, dodajte limonin sok in olivno olje. 

Preden ponudite solato jo dajte za nekaj časa v hladilnik in jo ponudite kot hladno prilogo ali malico.
Dober tek! :)



Komentarji

  1. Obožujem čičeriko. Včasih jo pripravim namesto krompirja. Napravim kot pire.

    OdgovoriIzbriši
  2. Tudi meni je odlična. Sicer je ne uporabljam prav dolgo, vendar verjamem, da se odlično obnese tudi kot priloga.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Komentar/Comment

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso