Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

ponedeljek, 07. oktober 2013

Rjava leča s sušenimi paradižniki

RJAVA LEČA S SUŠENIMI PARADIŽNIKI
"Odličen način kako pripraviti spregledano jed, polno hranilnih snovi."

Leča je velikokrat spregledano živilo. Vendar pa vam bo vaše telo zelo hvaležno, če jo boste začeli vključevati v svoj jedilnik. Jed ima mnogo odličnih lastnosti, uporabljali pa so jo že v kameni dobi. Poleg tega, da je zelo nizkokalorična, je tudi zelo hranljiva, zato je primerna tudi za shujševalne diete. Ima ogromno vlaknin, mineralov, lahko prebavljivih beljakovin, obogatena je z vitamini B -kompleks, a vsebuje pa tudi cink, ki spodbuja spolno poželenje. ;)

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 45 minut

Sestavine:
(za 2 osebi)

150 g leče
1 čebula
2 stroka česna
4 sušeni paradižniki
4 olive
žlica kaper
1-2 žlici limoninega soka
bazilika
origano
čili
poper
sol
olivno olje

Priprava:

1 Lečo skuhajte v petkratni količini vode (30-40 minut).

2 Čebulo narežite na kolobarčke, drobno nasekljajte česen, narežite še sušene paradižnike, olive in kapre.

3 Na olivnem olju najprej popečite čebulo, potem česen in še ostale sestavine.

4 Popraženi zelenjavi dodajte kuhano lečo in premešajte. Začinite, dodajte žlico olivnega olja in žlico ali dve limoninega soka. Potresite s svežimi zelišči in ponudite.

Zraven lahko spečete ribo, file piščanca ali lečo pojeste kot brezmesno jed, ki bo v kombinaciji z jajci, mlekom ali žiti poskrbela za zadostno količino aminokislin, tudi brez mesa. Zraven se seveda odlično poda tudi skleda domače solate.
Dober tek! :)



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment