Piščančja lazanja
PIŠČANČJA LAZANJA
Zahtevnost: srednja
Čas priprave: 1 ura
Sestavine:
(za 2 osebi)
20 dag piščančjih prsi
1,5 dcl smetane za kuhanje
1 čebula
2 stroka česna
olivno olje
timijan
rožmarin
koper
sol
poper
nariban sir
Bešamel omaka - pripravo in sestavine si lahko ogledate tukaj: http://mojakuharija.blogspot.com/2013/08/testeninski-nar.html
Priprava:
1 Čebulo in meso nasekljajte na zelo majhne koščke.
2 Na malce olja prepražite čebulo in česen ter dodajte še meso.
3 Vse skupaj dobro prepražite in zalijte s smetano, začinite in malce pokuhajte. Med tem pripravite tudi bešamel.
4 V ognjevarno posodo začnite sestavljati lazanjo: en list lazanje, meso s smetano, bešamel in spet lazanjin list... vse do vrha kjer zaključite z zadnjim listom, ki ga prelijte s preostankom bešamela in vse skupaj potresite z naribanim sirom.
5 Lazanjo pečite na 180 C, dokler ni sir lepo hrustljavo zapečen.
"Garfield bi si obliznil vse prste! ;)"
Zahtevnost: srednja
Čas priprave: 1 ura
Sestavine:
(za 2 osebi)
20 dag piščančjih prsi
1,5 dcl smetane za kuhanje
1 čebula
2 stroka česna
olivno olje
timijan
rožmarin
koper
sol
poper
nariban sir
Bešamel omaka - pripravo in sestavine si lahko ogledate tukaj: http://mojakuharija.blogspot.com/2013/08/testeninski-nar.html
Priprava:
1 Čebulo in meso nasekljajte na zelo majhne koščke.
2 Na malce olja prepražite čebulo in česen ter dodajte še meso.
3 Vse skupaj dobro prepražite in zalijte s smetano, začinite in malce pokuhajte. Med tem pripravite tudi bešamel.
4 V ognjevarno posodo začnite sestavljati lazanjo: en list lazanje, meso s smetano, bešamel in spet lazanjin list... vse do vrha kjer zaključite z zadnjim listom, ki ga prelijte s preostankom bešamela in vse skupaj potresite z naribanim sirom.
5 Lazanjo pečite na 180 C, dokler ni sir lepo hrustljavo zapečen.
Ponudite s skuhano zelenjavo ali skledo solate.
Dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment