Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

ponedeljek, 21. oktober 2013

Piščančja lazanja

PIŠČANČJA LAZANJA
"Garfield bi si obliznil vse prste! ;)"

Zahtevnost: srednja

Čas priprave: 1 ura

Sestavine:
(za 2 osebi)

20 dag piščančjih prsi
1,5 dcl smetane za kuhanje
1 čebula
2 stroka česna
olivno olje
timijan
rožmarin
koper
sol
poper
nariban sir

Bešamel omaka - pripravo in sestavine si lahko ogledate tukaj: http://mojakuharija.blogspot.com/2013/08/testeninski-nar.html

Priprava:

1 Čebulo in meso nasekljajte na zelo majhne koščke.

2 Na malce olja prepražite čebulo in česen ter dodajte še meso. 

3 Vse skupaj dobro prepražite in zalijte s smetano, začinite in malce pokuhajte. Med tem pripravite tudi bešamel.

4 V ognjevarno posodo začnite sestavljati lazanjo: en list lazanje, meso s smetano, bešamel in spet lazanjin list... vse do vrha kjer zaključite z zadnjim listom, ki ga prelijte s preostankom bešamela in vse skupaj potresite z naribanim sirom.

5 Lazanjo pečite na 180 C, dokler ni sir lepo hrustljavo zapečen.

Ponudite s skuhano zelenjavo ali skledo solate.
Dober tek! :)



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment