Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

sobota, 12. oktober 2013

Kuhano kitajsko zelje s slanino

KUHANO KITAJSKO ZELJE S SLANINO
"Priloga ali samostojna jed iz odličnega kitajskega zelja."

Zahtevnost: nizka

Čas piriprave: pol ure

Sestavine: 
(za dve osebi za prilogo)

300-400 g kitajskega zelja
slabih 10 dag slanine
1 čebula
1 dcl juhe
4 žlice sojine omake
sol
poper
olje

Priprava:

1 Zelje narežite takole: po celotni dolžini ga narežite, kot bi ga hoteli rezati na tanke kolobarčke. Dobili boste značilne zeljne trakce. Ćebulo narežite na kolobarje, slanino pa na majhne koščke.

2 Na malce olja prepražite slanino in dodajte čebulo. Prepražite, solite in poprajte. Dodajte zelje, premešajte in na hitro prepražite.

3 Dodajte deciliter vode in malce sojine omake, začinite in odprto kuhajte, dokler voda ne izpari ter se zelje ne zmehča in upade.

Ponudite k mesnemu ali ribjemu obroku. Ujelo se bo tudi z mnogimi drugi jedmi, saj je ta jed zelo okusna "univerzalna" priloga, s katero ne morete zgrešiti.
 Dober tek! :)






Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment