Kuhano kitajsko zelje s slanino
KUHANO KITAJSKO ZELJE S SLANINO
Zahtevnost: nizka
Čas piriprave: pol ure
Sestavine:
(za dve osebi za prilogo)
300-400 g kitajskega zelja
slabih 10 dag slanine
1 čebula
1 dcl juhe
4 žlice sojine omake
sol
poper
olje
Priprava:
1 Zelje narežite takole: po celotni dolžini ga narežite, kot bi ga hoteli rezati na tanke kolobarčke. Dobili boste značilne zeljne trakce. Ćebulo narežite na kolobarje, slanino pa na majhne koščke.
2 Na malce olja prepražite slanino in dodajte čebulo. Prepražite, solite in poprajte. Dodajte zelje, premešajte in na hitro prepražite.
3 Dodajte deciliter vode in malce sojine omake, začinite in odprto kuhajte, dokler voda ne izpari ter se zelje ne zmehča in upade.
"Priloga ali samostojna jed iz odličnega kitajskega zelja."
Zahtevnost: nizka
Čas piriprave: pol ure
Sestavine:
(za dve osebi za prilogo)
300-400 g kitajskega zelja
slabih 10 dag slanine
1 čebula
1 dcl juhe
4 žlice sojine omake
sol
poper
olje
Priprava:
1 Zelje narežite takole: po celotni dolžini ga narežite, kot bi ga hoteli rezati na tanke kolobarčke. Dobili boste značilne zeljne trakce. Ćebulo narežite na kolobarje, slanino pa na majhne koščke.
2 Na malce olja prepražite slanino in dodajte čebulo. Prepražite, solite in poprajte. Dodajte zelje, premešajte in na hitro prepražite.
3 Dodajte deciliter vode in malce sojine omake, začinite in odprto kuhajte, dokler voda ne izpari ter se zelje ne zmehča in upade.
Ponudite k mesnemu ali ribjemu obroku. Ujelo se bo tudi z mnogimi drugi jedmi, saj je ta jed zelo okusna "univerzalna" priloga, s katero ne morete zgrešiti.
Dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment