Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

sobota, 21. september 2013

Tunina rižota

TUNINA RIŽOTA
"Hitra in preprosta kombinacija, s katero ne morete zgrešiti."
Zahtevnost: nizka

Čas priprave: pol ure

Sestavine: 
(za 2 osebi)

100-150 g riža
2-3 dcl juhe
1 pločevinka tunine
1 majhna rdeča čebula
2 stroka česna
tri žlice kuhane koruze
šopek peteršilja
čili
origano
bazilika
olivno olje

Priprava:

1 Oplahnite riž in ga prepražite na malce olivnega olja. Prilijte dvokratno količino juhe in kuhajte na majhnem ognju.

2 Ko je riž že skoraj kuhan, na olivnem olju prepražite na kolobarčke narezano čebulo, sesekljan česen in tuno. Ob koncu dodajte še koruzo in peteršilj. Začinite s čilijem, origanom in baziliko. 

3 Tuno z zelenjavo primešajte rižu in ponudite. 



                                   Zraven ponudite veliko skledo vaše najljubše solate.
                                                            Dober tek!



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment