Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

petek, 20. september 2013

Progasta rolada

PROGASTA ROLADA
"Rolada, ki bo zmeraj v središču pozornosti."

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 20-30 minut

Sestavine:
(za 8-10 rezin)

Biskvit:
4 jajca 
4 žlice moke
3 žlice sladkorja v prahu
3 žlice kakava
pol vrečke pecilnega praška
žlička vanilijevega ekstrakta
ščepec soli

Nadev:
Poljubno: jaz sem uporabila domačo slivovo marmelado z rumom, ki jo je mami kuhala par dni nazaj. To lahko zamenjate s sladko smetano, nutelo, jagodičevjem, vanilijevo kremo... 

Priprava:

1 Ločite beljake in rumenjake. Beljakom dodajte ščepec soli in ga zmešajte v kompakten sneg.

2 Primešajte še sladkor, za tem dodajte jajca, na koncu še pecilni prašek in moko.

3 Približno petino zmesi nadevajte v vrečko za okraševanje (ali v navadno vrečko za zamrzovanje, ki ji odrežete en konec). Po peki papirju narišite poljubni okvir vzorca. Dajte ga v pečico, na 170 C za tri minute.

4 Med tem ostali masi primešajte kakav (počasi, da masa "ne pade skupaj"). Biskvitni okvir vzemite iz pečice in čez celotno površino (lahko tudi malce čez) namažite kakavovo maso. 

5 Dajte v pečico za 10-11 minut na 170 C.

Rolado postrezite ob skodelici popodaskega čaja ali kave, dodajte kepico sladke smetane ali malce domače marmelade.
Dober tek! :)



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment