Panga v paradižnkovi omaki

PANGA V PARADIŽNIKOVI OMAKI
"Popolno kosilo za ljubitelje mediterana..."

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 25 minut

Sestavine:
(za 2 osebi)

2 panga fileja
1 pločevinka pelatov (400 ml)
pest oliv
žlica kaper
šopek svežega peteršilja (še bolje se bo podala bazilika)
2 stroka česna
košček ingverja
bazilika
origano
čili
poper
sol
olivno olje

Priprava:

1 File ribe narežite na manjše koščke, jih solite in poprajte. Nasekljajte še česen, ingver, olive, kapre in peteršilj.

2 V ponvi na malce olivnega olja iz obeh strani popečite koščke ribe (vsaka stran prb. 2 minuti). Dodajte česen in ingver, ter ju popečite, da zadišita.

3 Dolijte pelate in začinite. Kuhajte pet, do deset minut in za konec potresite s peteršiljem, drobnjakom ali baziliko.


Za prilogo se poda pire krompir, testenine, kruh ali le velika skleda zelene solate.
Dober tek! :)



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso