Panga v paradižnkovi omaki
PANGA V PARADIŽNIKOVI OMAKI
"Popolno kosilo za ljubitelje mediterana..."
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 25 minut
Sestavine:
(za 2 osebi)
2 panga fileja
1 pločevinka pelatov (400 ml)
pest oliv
žlica kaper
šopek svežega peteršilja (še bolje se bo podala bazilika)
2 stroka česna
košček ingverja
bazilika
origano
čili
poper
sol
olivno olje
Priprava:
1 File ribe narežite na manjše koščke, jih solite in poprajte. Nasekljajte še česen, ingver, olive, kapre in peteršilj.
2 V ponvi na malce olivnega olja iz obeh strani popečite koščke ribe (vsaka stran prb. 2 minuti). Dodajte česen in ingver, ter ju popečite, da zadišita.
3 Dolijte pelate in začinite. Kuhajte pet, do deset minut in za konec potresite s peteršiljem, drobnjakom ali baziliko.
Za prilogo se poda pire krompir, testenine, kruh ali le velika skleda zelene solate.
Dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment