Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

torek, 24. september 2013

Klobase s krompirjem in stročjim fižolom

KLOBASE S KROMPIRJEM IN STROČJIM FIŽOLOM
"Odlične klobasice, ki bodo ob veliki količini zelenjave zaokrožile uravnotežen obrok."

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 40 minut

Sestavine:
(za 2 osebi)

2 para vaših najljubših klobas
4 manjši krompirji
15 dag stročjega fižola
žlica masla 
nevtralno olje
sol
poper
rožmarin

solata

Priprava:

1 Krompir olupite, umijte in ga narežite na krhlje. Fižolu odrežite konce in ga narežite na krajše palčke. V loncu zavrite vodo in skuhajte zelenjavo (jaz sem jo skuhala v cedilu na pari). 

2 Ko je zelenjava skoraj kuhana jo odlijte. V ponvi raztopite žlico olja in žlico masla ter zelenjavo zapečite na visokem ognju. Po okusu jo začinite s osljo, poprom, rožmarinom...

3 Med tem, ko pražite kuhano zelenjavo, na žar ponev vrzite tudi klobasice in jih popečite iz vseh strani.

Če vam zelenjave ni dovolj, zraven ponudite še skledo solate, da bo obrok še bolj pisan.
Dober tek! :)






Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment