Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

nedelja, 01. september 2013

Dagnje na buzaro

DAGNJE NA BUZARO
"Rustikalna morska poslastica."
Tole zadevo vam res priporočam iz vsega srca. Je resnično izjemnega okusa in po moje, z vsem srkanjem deluje kot rahel afrodizjak. ;) 
Dagenj se lotite tako, da si prvo dagnje odprete in pazite, da školjke ne razlomite. 
V nadaljevanju školjko iz lupine poberite z lupino prejšnje. Školjkina lupina lahko služi tudi kot žlica, za zajemanje omake. Zapackati se s školjkami je res zabavno in prav nič moteče!

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 25 minut + čiščenje

Sestavine:
(za 2 osebi)

500 g dagenj
1 čebula
2 stroka česna
pločevinka pelatov (500 g)
1,5 dcl belega vina
1,5 žlice krušnih drobtin
šopek peteršilja
sok polovice limete/limone
sol
poper
bazilika 
origano
olivno olje

beli kruh za prilogo

Priprava:

1 Školjke, ki so odprte zavržite. Ostale očistite pod hladno vodo - odstranite jim nitke in jih operite.

2 Drobno nasekljano čebulo in česen prepražite na olivnem olju. Dodajte školjke in malce prepražite.

3 Zalijte s pelati, dodajte krušne drobtine in začinite. Pokrijte in kuhajte dobrih pet minut. Prilijte tudi vino, dodajte peteršilj in kuhajte še naslednjih 5-10 minutk. Na koncu zavržite tudi tiste školjke, ki se med kuho niso odprle. Po okusu na koncu jed pokapljajte z malce limetinega soka.




Zraven postrežite bel kruh in kozarec dobrega vina.
Dober tek!:)


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment