Dagnje na buzaro

DAGNJE NA BUZARO
"Rustikalna morska poslastica."
Tole zadevo vam res priporočam iz vsega srca. Je resnično izjemnega okusa in po moje, z vsem srkanjem deluje kot rahel afrodizjak. ;) 
Dagenj se lotite tako, da si prvo dagnje odprete in pazite, da školjke ne razlomite. 
V nadaljevanju školjko iz lupine poberite z lupino prejšnje. Školjkina lupina lahko služi tudi kot žlica, za zajemanje omake. Zapackati se s školjkami je res zabavno in prav nič moteče!

Zahtevnost: nizka

Čas priprave: 25 minut + čiščenje

Sestavine:
(za 2 osebi)

500 g dagenj
1 čebula
2 stroka česna
pločevinka pelatov (500 g)
1,5 dcl belega vina
1,5 žlice krušnih drobtin
šopek peteršilja
sok polovice limete/limone
sol
poper
bazilika 
origano
olivno olje

beli kruh za prilogo

Priprava:

1 Školjke, ki so odprte zavržite. Ostale očistite pod hladno vodo - odstranite jim nitke in jih operite.

2 Drobno nasekljano čebulo in česen prepražite na olivnem olju. Dodajte školjke in malce prepražite.

3 Zalijte s pelati, dodajte krušne drobtine in začinite. Pokrijte in kuhajte dobrih pet minut. Prilijte tudi vino, dodajte peteršilj in kuhajte še naslednjih 5-10 minutk. Na koncu zavržite tudi tiste školjke, ki se med kuho niso odprle. Po okusu na koncu jed pokapljajte z malce limetinega soka.




Zraven postrežite bel kruh in kozarec dobrega vina.
Dober tek!:)


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Pečene puranje krače

Gobova juha z ajdovimi žganci

Prebranec s klobaso