Dagnje na buzaro
DAGNJE NA BUZARO
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 25 minut + čiščenje
Sestavine:
(za 2 osebi)
500 g dagenj
1 čebula
2 stroka česna
pločevinka pelatov (500 g)
1,5 dcl belega vina
1,5 žlice krušnih drobtin
šopek peteršilja
sok polovice limete/limone
sol
poper
bazilika
origano
olivno olje
beli kruh za prilogo
Priprava:
"Rustikalna morska poslastica."
Tole zadevo vam res priporočam iz vsega srca. Je resnično izjemnega okusa in po moje, z vsem srkanjem deluje kot rahel afrodizjak. ;)
Dagenj se lotite tako, da si prvo dagnje odprete in pazite, da školjke ne razlomite.
V nadaljevanju školjko iz lupine poberite z lupino prejšnje. Školjkina lupina lahko služi tudi kot žlica, za zajemanje omake. Zapackati se s školjkami je res zabavno in prav nič moteče!
Zahtevnost: nizka
Čas priprave: 25 minut + čiščenje
Sestavine:
(za 2 osebi)
500 g dagenj
1 čebula
2 stroka česna
pločevinka pelatov (500 g)
1,5 dcl belega vina
1,5 žlice krušnih drobtin
šopek peteršilja
sok polovice limete/limone
sol
poper
bazilika
origano
olivno olje
beli kruh za prilogo
Priprava:
1 Školjke, ki so odprte zavržite. Ostale očistite pod hladno vodo - odstranite jim nitke in jih operite.
2 Drobno nasekljano čebulo in česen prepražite na olivnem olju. Dodajte školjke in malce prepražite.
3 Zalijte s pelati, dodajte krušne drobtine in začinite. Pokrijte in kuhajte dobrih pet minut. Prilijte tudi vino, dodajte peteršilj in kuhajte še naslednjih 5-10 minutk. Na koncu zavržite tudi tiste školjke, ki se med kuho niso odprle. Po okusu na koncu jed pokapljajte z malce limetinega soka.
Zraven postrežite bel kruh in kozarec dobrega vina.
Dober tek!:)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment