Deli FB

Preišči ta spletni dnevnik

petek, 02. avgust 2013

Piščančja pita

PIŠČANČJA PITA
"Odlična mesna pita iz preprostih sestavin."

Zahtevnost: srednja

Čas priprave: 1 h

Sestavine:
(za 2 osebi)

20 dag pičančjih prsi
1 čebula
strok česna
1 krompir
1 dcl juhe
2 čž moke
sol
poper
timijan
rožmarin
olje

Priprava: 

1 Pripravite si krhko testo za pite in ga dajte vsaj za pol ure v hladilnik. Recept za testo poglejte tukaj:

http://mojakuharija.blogspot.com/2013/03/krhko-testo-za-pite.html

2 Krompir narežite na majhne koščke in ga dajte kuhat v osoljeno vodo. Vklopite pečico, na 180-200C.

3 Čebulo narežite na kolobarčke, česen na drobno, meso pa na majhne kocke.

4 Na malce olja prepražite čebulo in česen. Kmalu dodajte še piščančje meso in ga dobro popecite iz vseh smeri. Posipajte z žličko moke in zalijte z juho. Začinite s soljo, poprom, timijanom in rožmarinom. Pustite, naj se kuha.

5 Med tem, ko se kuha nadev obložite pekač za pito. Malce ga namestite in obložite s testom, ki ste ga razvaljali na debelino prb. pol centimetra. Malce testa si lahko pustite in pito okrasite s trakci (glej sliko).

6 Kuhan krompir dodajte mesu in čebuli in zmešajte, da dobite gost, mlace tekoč nadev. 

7 Položite ga v obloženi pekač in nanje razporedite preostanek testa. Po želji testo premažite z razžvrkljanim jajcem - dalo bo lepo rumeno barvo.

Pečite dobre pol ure in ponudite z veliko skledo solate.
Dober tek! :)




Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentar/Comment