Piščančja pita
PIŠČANČJA PITA
Zahtevnost: srednja
Čas priprave: 1 h
Sestavine:
(za 2 osebi)
20 dag pičančjih prsi
1 čebula
strok česna
1 krompir
1 dcl juhe
2 čž moke
sol
poper
timijan
rožmarin
olje
Priprava:
1 Pripravite si krhko testo za pite in ga dajte vsaj za pol ure v hladilnik. Recept za testo poglejte tukaj:
5 Med tem, ko se kuha nadev obložite pekač za pito. Malce ga namestite in obložite s testom, ki ste ga razvaljali na debelino prb. pol centimetra. Malce testa si lahko pustite in pito okrasite s trakci (glej sliko).
"Odlična mesna pita iz preprostih sestavin."
Zahtevnost: srednja
Čas priprave: 1 h
Sestavine:
(za 2 osebi)
20 dag pičančjih prsi
1 čebula
strok česna
1 krompir
1 dcl juhe
2 čž moke
sol
poper
timijan
rožmarin
olje
Priprava:
1 Pripravite si krhko testo za pite in ga dajte vsaj za pol ure v hladilnik. Recept za testo poglejte tukaj:
http://mojakuharija.blogspot.com/2013/03/krhko-testo-za-pite.html
2 Krompir narežite na majhne koščke in ga dajte kuhat v osoljeno vodo. Vklopite pečico, na 180-200C.
3 Čebulo narežite na kolobarčke, česen na drobno, meso pa na majhne kocke.
4 Na malce olja prepražite čebulo in česen. Kmalu dodajte še piščančje meso in ga dobro popecite iz vseh smeri. Posipajte z žličko moke in zalijte z juho. Začinite s soljo, poprom, timijanom in rožmarinom. Pustite, naj se kuha.
6 Kuhan krompir dodajte mesu in čebuli in zmešajte, da dobite gost, mlace tekoč nadev.
7 Položite ga v obloženi pekač in nanje razporedite preostanek testa. Po želji testo premažite z razžvrkljanim jajcem - dalo bo lepo rumeno barvo.
Pečite dobre pol ure in ponudite z veliko skledo solate.
Dober tek! :)
Komentarji
Objavite komentar
Komentar/Comment